Franse première voor Alex van Warmerdam’s GRIMM RE-EDIT

1 september 2020

GRIMM RE-EDIT, de meest recente film van Alex van Warmerdam, gaat deze week in Frankrijk in première op het filmfestival L’Étrange Festival in Parijs, waar de film op 2 september vertoond zal worden in de sectie Mondovision. Later deze maand zal de film ook te zien zijn tijdens de Three Fantastic Weekends, georganiseerd door het Strasbourg European Fantastic Film Festival. GRIMM RE-EDIT wordt in het openingsweekend vertoond in aanwezigheid van Van Warmerdam en actrice Annette Malherbe. 

Het L’Étrange Festival in Parijs houdt dit jaar zijn 26e editie en vindt plaats van 2 tot 13 september in het Forum des Images. Het European Fantastic Film Festival organiseert dit jaar een aangepaste versie van hun festival: Three Fantastic Weekends, een programma vol nieuwe films, retrospectieve cinema en kortfilms. Het openingsweekend is van 18 tot 20 september.

GRIMM RE-EDIT
GRIMM RE-EDIT is een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western met hoofdrollen voor Halina Reijn en Jacob Derwig. Met een nieuwe bewerking van zijn vijfde film GRIMM (2003) maakte Alex van Warmerdam met GRIMM RE-EDIT de film die het altijd al had moeten zijn. De film kreeg een nieuwe montage mét nieuw beeld, geluid en muziek. In Nederland is de film nu online beschikbaar op verschillende Video on Demand platforms.

Alex van Warmerdam
Alex van Warmerdam is cineast, schrijver, schilder, regisseur en acteur en een van Nederlands belangrijkste filmmakers. Hij werkt op dit moment aan zijn nieuwste film, Nr.10.

Nicole Kidman & Antonio Banderas in nieuwe film van Halina Reijn

22 november 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! wint publieksprijs op Cinekid Filmfestival

2 november 2023 Lees verder

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief