Grimm re-edit

Grimm re-edit

GRIMM RE-EDIT is de film die het altijd al had moeten zijn. Het is de nieuwe bewerking van Alex van Warmerdam’s film GRIMM (2003), zijn vijfde en enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen. Zestien jaar later is GRIMM RE-EDIT het resultaat van een nieuwe montage mét nieuw beeld, geluid en muziek.

GRIMM RE-EDIT is een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western. De film begint in een winters Hollands landschap waar een armlastige man zijn zoon en dochter, Jacob (Jacob Derwig) en Marie (Halina Reijn), in het bos achterlaat. Een briefje van hun moeder sommeert hen naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob is geen plaats meer.

Film- en theatermaker, schrijver en schilder Alex van Warmerdam is zonder twijfel een van de belangrijkste makers van Nederland. Veel van zijn films werden geprezen en bekroond met een Gouden Kalf, waaronder ABEL, DE NOORDERLINGEN, OBER en DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK. Ook internationaal ontving Van Warmerdam lof, onder andere toen BORGMAN in 2013 geselecteerd werd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, en daar een minutenlange staande ovatie kreeg. Ondertussen is van Warmerdam alweer bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwe speelfilm No.10. GRIMM RE-EDIT gaat in première op het Nederlands Filmfestival.

Filminfo

 • Regie: Alex van Warmerdam
 • Cast: Halina Reijn, Jacob Derwig, Carmelo Gómez, Elvira Mínguez
 • Genre: Drama
 • Lengte: 90 minuten
 • Land: Nederland
 • Jaar: 2019
 • Releasedatum bioscoop: 10-10-2019
 • Releasedatum VOD: 23-12-2019
Kijk nu Grimm re-edit
Regie Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam

Meer info

De pers over Grimm re-edit

  ‘De herziene versie is een buitenkansje om in Alex van Warmerdams keuken te kijken'

  - de Volkskrant

  ‘De nieuwe versie een film heeft opgeleverd waar Van Warmerdam absoluut trots op kan zijn’

  - HP/De Tijd
Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws