Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger

Cinéart kondigt de bioscooprelease aan van MADE IN ENGLAND: THE FILMS OF POWELL AND PRESSBURGER. Deze bijzondere documentaire duikt in de samenwerking tussen Britse filmmakers Michael Powell en Emeric Pressburger. Met een schat aan clips en zeldzame archiefbeelden onderzoekt Martin Scorsese de gedurfde genialiteit van het duo en hun kolossale impact op de filmgeschiedenis. De film draait vanaf 5 september in de Nederlandse bioscopen, wat samenvalt met de re-release van PEEPING TOM door Eye Filmmuseum en hun retrospectief 'The Creative Worlds of Powell & Pressburger'.

Over de documentaire
MADE IN ENGLAND: THE FILMS OF POWELL AND PRESSBURGER
is een documentaire van David Hinton, en is geproduceerd in samenwerking met Michael Powells echtgenote Thelma Schoonmaker, gelauwerd editor van onder meer WOODSTOCK (Michael Wadleigh,1970) en Scorsese-titels als GOODFELLAS (1990), RAGING BULL (1980) en, recentelijk KILLERS OF THE FLOWER MOON (2023). De film MADE IN ENGLAND ging begin dit jaar in première op het Berlijn filmfestival in de sectie Berlinale Special.

Vanaf 5 september 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen. Een Cinéart x MUBI release.

Over de retrospectief
Op 5 september brengt Eye de digitale 4K-restauratie uit van PEEPING TOM (Michael Powell, 1960). Een week later start het filmprogramma 'The Creative Worlds of Powell & Pressburger' en brengt Eye maar liefst elf films van het duo terug naar het witte doek, evenals vroege en late films van Michael Powell, waaronder zelden of nog nooit in Nederland vertoonde titels als BLUEBEARD'S CASTLE (1963) en THE SPY IN BLACK (1939).

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

27 mei 2024 Lees verder

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws