Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Films van Pedro Almodóvar

The Human Voice

The Human Voice

THE HUMAN VOICE is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

La Mala Educación

La Mala Educación

Begin jaren zestig ontdekken twee jongens de liefde op een katholieke school.

La Piel Que Habito

La Piel Que Habito

Een briljant plastisch chirurg, die geobsedeerd is door trauma’s uit zijn verleden, probeert deze te overwinnen met een medische uitvinding.

Atame

Atame

Ricky is net ontslagen uit een psychiatrische kliniek. Hij is geobsedeerd door pornoactrice en junkie Marina en ontvoert haar.

Los Amantes Pasajeros

Los Amantes Pasajeros

De passagiers van vlucht 2549 richting Mexico Stad krijgen de schrik van hun leven als het toestel door een technisch mankement dreigt neer te storten.

Todo Sobre mi Madre

Todo Sobre mi Madre

TODO SOBRE MI MADRE (1999) van regisseur Pedro Almodóvar is een bitterzoet drama over verlies, spijt, verlangen en vriendschap.

Hable con Ella

Hable con Ella

HABLE CON ELLA (2002) van Pedro Almodóvar is een ingetogen en tragikomisch portret over de parallelle verhalen van twee mannen en hun liefde voor twee comateuze vrouwen.

Volver

Volver

VOLVER (2006) is een bruisende en geestige film van Pedro Almodóvar, over een excentrieke familie. Met glansrollen voor Penélope Cruz en Carmen Maura.

Los Abrazos Rotos

Los Abrazos Rotos

Harry Caine schrijft en leeft in het donker. Hij wil niet meer herinnerd worden aan die gruwelijke dag veertien jaar geleden, toen hij bij een ernstig auto-ongeluk betrokken raakte en zijn leven een radicale wending nam.

Julieta

Julieta

Julieta woont samen met haar achttienjarige dochter Antía in Madrid. Julieta heeft onlangs haar man verloren en probeert het verlies te verwerken. De verdrietige periode waar moeder en dochter doorheen gaan zet hun relatie op scherp en drijft hen langzaam uit elkaar. Wanneer Antía, zonder enige uitleg, wegloopt van huis, doet Julieta er alles aan haar dochter te vinden. In haar zoektocht naar Antía ontdekt ze hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. JULIETA is een film over schuld en confrontatie en bespreekt de vraag wat mensen ertoe brengt degene van wie ze houden te verlaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief