Over Cinéart

Eyes Wide Open

Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur die films uitbrengt in de bioscoop, op DVD en Blu-ray en daarnaast de films beschikbaar maakt voor Video on Demand, Pay en Free TV.

In 1975 werd Cinéart opgericht door Eliane Dubois te Brussel. Sinds 2007 zijn Marc Smit en Stephan de Potter ook aandeelhouders. Na de Benelux partnership met A-Film is in 2008 Cinéart Nederland opgericht.

De focus van Cinéart ligt op het uitbrengen van films die raken, verbinden en een blijvende betekenis bieden. De catalogus is een weerspiegeling hiervan met films als Amy, I Daniel Blake, The Artist, Drive, Slumdog Millionaire, Amour, Vicky Christina Barcelona, A Single Man, Shame, Hemel, Asterix en Obelix bij de Britten, Borgman, La vie d'Adèle, Nebraska, Ida, Timbuktu, Son of Saul, A Separation, Deux jours, une nuit, Das Weisse Band en Captain Fantastic. De kracht van Cinéart ligt in de gepassioneerde inzet van alle medewerkers in Nederland en België.

Sinds de oprichting hebben Cinéart films 19 Gouden Palmen, tientallen Oscars en vele andere prijzen in de wacht gesleept.

Bringing out the best in cinema. 

Het team