Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024

Het Cannes Filmfestival heeft gisteren haar Officiële Selectie bekendgemaakt. Uit de catalogus van Cinéart zijn zeven films geselecteerd, waaronder drie titels in de hoofdcompetitie. De 77e editie van het festival vindt plaats van dinsdag 14 tot en met zaterdag 25 mei 2024. Cinéart is het hele festival in Cannes aanwezig.

IN COMPETITIE

L'AMOUR OUF van Gilles Lellouche. Met François Civil, Adèle Exarchopoulos, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste.

Regisseur Gilles Lellouche is voor het eerst in competitie geselecteerd met L’AMOUR OUF waarvoor hij een Franse sterrencast wist te strikken. Tegen alle verwachtingen in en afkomstig uit een verschillend sociaal milieu vallen de tieners Jackie en Clotaire als een blok voor elkaar en zijn smoorverliefd. Hun liefdesverhaal is al snel gedoemd te mislukken wanneer ze door omstandigheden van elkaar gescheiden worden.

MARCELLO MIO van Christophe Honoré. Met Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Fabrice Luchini, Benjamin Biolay.

In het fantasievolle MARCELLO MIO plaatst Christophe Honoré de dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni centraal. Chiara Mastroianni blaast de figuur van haar vader nieuw leven in. Ze noemt zichzelf Marcello, kleedt zich zoals hij en wil voortaan als acteur beschouwd worden.

BIRD van Andrea Arnold. Met onder meer Barry Keoghan en Franz Rogowski.

Met BIRD komt Andrea Arnold (Big Little Lies, COW) na AMERICAN HONEY terug naar de hoofdcompetitie van Cannes.

UN CERTAIN REGARD

ARMAND van Halfdan Ullmann Tøndel. Met Renate Reinsve, Ellen Dorrit Petersen en Øystein Røger.

ARMAND is het speelfilmdebuut van de Noorse regisseur en scenarist Halfdan Ullmann Tøndel met Renate Reinsve (THE WORST PERSON IN THE WORLD) in een van de hoofdrollen. Na een voorval tussen de 6-jarige Armand en zijn beste vriendje, moeten de ouders op school komen om te achterhalen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

MIDNIGHT SCREENINGS

LES FEMMES AU BALCON van Noémie Merlant. Met Souheila Yacoub, Sanda Codreanu, Noémie Merlant.

Terwijl er een hittegolf over een wijk in Marseille trekt, bemoeien drie huisgenoten zich vanaf hun balkon vrolijk met het leven van hun buren. Tot een drankje laat op de avond uitmondt in een bloederige aangelegenheid… LES FEMMES AU BALCON is de nieuwe film van Noémie Merlant, geschreven in samenwerking met Céline Sciamma.

CANNES PREMIÈRE

EN FANFARE van Emmanuel Courcol. Met Benjamin Lavernhe en Pierre Lottin.

In EN FANFARE, de nieuwste komedie van regisseur Emmanuel Courcol, ontdekt een gerenommeerd dirigent niet alleen dat hij geadopteerd is maar ook een jongere broer met een uitzonderlijk muzikaal talent heeft. Hun ontmoeting is het begin van een sociaal en muzikaal avontuur.

EVERYBODY LOVES TOUDA van Nabil Ayouch. Met Nisrin Erradi en Jalila Talemsi.

Met EVERBODY LOVES TOUDA is regisseur Nabil Ayouch terug in Cannes met een film over de positie van de vrouw in de Marokkaanse maatschappij. Touda droomt ervan om Sheikha te zijn, een traditionele Marokkaanse performer die zingt over verzet, liefde en emancipatie. Ze hoopt op erkenning om een betere toekomst voor haar zoon en zichzelf veilig te stellen.

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws