Zes Cinéart films geselecteerd voor IFFR 2024

11 januari 2024

Tijdens IFFR 2024 ontvangt Cinéart internationale gasten voor alle zes films, die voor het festival geselecteerd zijn. In Rotterdam zijn aanwezig: Sandra Hüller voor THE ZONE OF INTEREST, Kaouther Ben Hania voor FOUR DAUGHTERS, Ulaa Salim voor ETERNAL, Justin Anderson voor SWIMMING HOME, Fien Troch voor HOLLY en Amat Escalante voor LOST IN THE NIGHT.

THE ZONE OF INTEREST is de nieuwste film van regisseur Jonathan Glazer (UNDER THE SKIN) met ijzersterke hoofdrollen voor Sandra Hüller (ANATOMY OF A FALL) en Christian Friedel. De film ging in première op het filmfestival van Cannes, waar Glazer de Grand Prix won. De Nederlandse bioscooprelease van THE ZONE OF INTEREST is op 1 februari.

FOUR DAUGHTERS van Kaouther Ben Hania (die met haar vorige film THE MAN WHO SOLD HIS SKIN een Oscarnominatie in de wacht sleepte) is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. De film draaide in de hoofdcompetitie van Cannes en beleeft op het IFFR de Nederlandse première. De Nederlandse bioscooprelease van FOUR DAUGHTERS is op 11 april.

Met ETERNAL is regisseur Ulaa Salim na SONS OF DENMARK terug op het IFFR. In deze sciencefiction film zet de jonge klimaatveranderingswetenschapper Elias zijn carrière boven de liefde. Maar what if…? ETERNAL beleeft op het IFFR zijn wereldpremière in aanwezigheid van regisseur Ulaa Salim.

SWIMMING HOME van Justin Anderson is gebaseerd op de gelijknamige roman van Deborah Levy. De film is een surrealistische en duister komische reis naar de onopgeloste trauma's die op de loer liggen in de schaduwen van ons hele leven. Ook SWIMMING HOME gaat op het IFFR in wereldpremière.

Met HOLLY werd Fien Troch geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het filmfestival van Venetië 2023, en opende ze het Internationaal Filmfestival van Gent in oktober. In dit mysterieuze verhaal werpt Troch (HOME, KID) opnieuw een blik naar de harde wereld waarin jongeren soms ongewild terechtkomen. De Nederlandse bioscooprelease van HOLLY is op 7 maart.

LOST IN THE NIGHT ging in wereldpremière op het Cannes filmfestival, de Nederlandse première vindt plaats op het IFFR. De nieuwe film van Amat Escalante (LA REGIÓN SALVAJE) volgt Emiliano in een klein dorpje in Mexico, die vastberaden is om de waarheid boven tafel te krijgen rond de mysterieuze verdwijning van z’n moeder.

Het International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023.

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024 Lees verder

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

27 mei 2024 Lees verder

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws