Wereldpremière LOVING VINCENT op Annecy International Film Festival

13 juni 2017

Vandaag zal LOVING VINCENT, de eerste volledig geschilderde speelfilm ter wereld, haar wereldpremière beleven op het Annecy International Film Festival. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Naast de première zullen er een aantal speciale evenementen worden georganiseerd die volledig in het teken staan van LOVING VINCENT, waaronder het Facebook Live Event door het Van Gogh Museum. Museumdirecteur Axel Rüger zal een Q&A-panel hosten met onder andere de regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman en acteur Douglas Booth. Het Live Event is dinsdag 13 juni te volgen vanaf 14.40 uur (CET) op www.facebook.com/VanGoghMuseum.

Cinéart Nederland brengt LOVING VINCENT op 26 oktober 2017 uit in de Nederlandse bioscopen met steun van het Van Gogh Museum die de film een zo’n groot mogelijk publiek gunt: “Het is de missie van het Van Gogh Museum om het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om dit te doen, om jong en oud kennis te laten maken met dit Nederlands erfgoed. Om die reden ondersteunt het Van Gogh Museum – in zijn functie van kennis- en onderzoekscentrum – LOVING VINCENT. Wij zijn enorm blij met dit cinematografisch meesterwerk dat hopelijk een wereldwijd publiek zal inspireren!”
LOVING VINCENT vertelt over Van Goghs leven en werk door zijn meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen. De film is een uniek artistiek meesterwerk bestaande uit 65.000 schilderijen. Alle frames zijn met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars uit zeven verschillende landen, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Saoire Ronan (BROOKLYN), Aidan Turner (THE HOBBIT), Douglas Booth (NOAH), Chris O’Dowd (BRIDESMAIDES, THOR), Helen McCrory (SKYFALL, HARRY POTTER).

Regisseur Céline Sciamma in Nederland voor prijswinnende film PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

26 september 2019 Lees verder

Aankopen Cinéart – Venetië en Toronto 2019

12 september 2019 Lees verder

GRIMM gaat met nieuwe montage in première op het Nederlands Film Festival

25 juli 2019 Lees verder

Nederlandse première DIEGO MARADONA in het Olympisch Stadion

15 juli 2019 Lees verder

Jayro Bustamante’s TEMBLORES opent World Cinema Amsterdam 2019

12 juli 2019 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief