Wereldpremière LOVING VINCENT op Annecy International Film Festival

13 juni 2017

Vandaag zal LOVING VINCENT, de eerste volledig geschilderde speelfilm ter wereld, haar wereldpremière beleven op het Annecy International Film Festival. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Naast de première zullen er een aantal speciale evenementen worden georganiseerd die volledig in het teken staan van LOVING VINCENT, waaronder het Facebook Live Event door het Van Gogh Museum. Museumdirecteur Axel Rüger zal een Q&A-panel hosten met onder andere de regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman en acteur Douglas Booth. Het Live Event is dinsdag 13 juni te volgen vanaf 14.40 uur (CET) op www.facebook.com/VanGoghMuseum.

Cinéart Nederland brengt LOVING VINCENT op 26 oktober 2017 uit in de Nederlandse bioscopen met steun van het Van Gogh Museum die de film een zo’n groot mogelijk publiek gunt: “Het is de missie van het Van Gogh Museum om het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om dit te doen, om jong en oud kennis te laten maken met dit Nederlands erfgoed. Om die reden ondersteunt het Van Gogh Museum – in zijn functie van kennis- en onderzoekscentrum – LOVING VINCENT. Wij zijn enorm blij met dit cinematografisch meesterwerk dat hopelijk een wereldwijd publiek zal inspireren!”
LOVING VINCENT vertelt over Van Goghs leven en werk door zijn meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen. De film is een uniek artistiek meesterwerk bestaande uit 65.000 schilderijen. Alle frames zijn met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars uit zeven verschillende landen, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Saoire Ronan (BROOKLYN), Aidan Turner (THE HOBBIT), Douglas Booth (NOAH), Chris O’Dowd (BRIDESMAIDES, THOR), Helen McCrory (SKYFALL, HARRY POTTER).

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024 Lees verder

100.000 bioscoopbezoekers voor THE OLD OAK

22 januari 2024 Lees verder

Zes Cinéart films geselecteerd voor IFFR 2024

11 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief