Zes films van Cinéart in de Officiële Competitie van het Cannes Filmfestival 2018

12 april 2018

Het Cannes Filmfestival heeft de eerste films in de officiële selectie voor de 71e editie bekendgemaakt. Van Cinéart zijn maar liefst zes films geselecteerd en daarmee genomineerd voor een Gouden Palm.
Het festival opent dinsdag 8 mei met de film TODOS LO SABEN.

TODOS LO SABEN (EVERYBODY KNOWS) is de nieuwe film van de tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A SEPARATION, THE SALESMAN) met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrol. Deze psychologische thriller gaat over Laura (Cruz) die met haar familie vanuit Buenos Aires naar haar geboortedorp in Spanje afreist voor een viering. De familiereünie wordt abrupt onderbroken door een gebeurtenis die het leven van de personages op zijn kop zet.

DOGMAN van Matteo Garrone (GOMORRA) is een ‘urban western’ geïnspireerd op een gruwelijke misdaad in de jaren ’80 net buiten Rome.

COLD WAR (ZIMNA WOJNA) van Pawel Pawlikowski (IDA, THE SUMMER OF LOVE) is een gepassioneerd liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

In SORRY ANGEL (PLAIRE, AIMER ET COURIR VITE) van Christophe Honoré worden de hoofdrollen gespeeld door Vincent Lacoste (VICTORIA), Pierre Deladonchamps (L'INCONNU DU LAC) en Denis Podalydès (LAISSEZ-PASSER, THE DA VINCI CODE).

LES FILLES DU SOLEIL (GIRLS OF THE SUN) van Eva Husson (BANG GANG - A MODERN LOVE STORY). Bahar, de bevelhebber van het bataljon Koeridsche vrouwelijke soldaten (Filles du Soleil), besluit terug te keren naar de stad waar een aantal van hen een paar maanden geleden gevangen is genomen door extremisten. Ze ontmoet Mathilde, een Franse journalist, die de eerste dagen van het offensief vastlegt. Met Golshifteh Farahani (PATERSON), Emmanuelle Bercot (POLISSE) en Behi Djanati Atai (WELCOME). 

AYKA van Sergey Dvortsevoy is een Russische, Duitse, Poolse en Kazachstaanse co-productie. De film gaat over Ayka, een jonge vrouw wie illegaal in Moskou woont en werkt. Wanneer haar zoontje geboren wordt, weet ze niet hoe ze voor hem kan zorgen. Ze besluit hem achter te laten in het ziekenhuis. Dan blijkt haar moederinstinct te sterk en doet ze wanhopige pogingen haar zoon terug te vinden.

Daarnaast is Andréa Bescond’s debuutfilm LES CHATOUILLES (LITTLE TICKLES) geselecteerd voor de sectie ‘Un Certain Regard’ met Andréa Bescond, Karin Viard, Clovis Cornillac en Pierre Deladonchamps. De verfilming van dit prijswinnende toneelstuk vertelt het verhaal van Odette, een veelbelovende danseres die pijn uit haar verleden vertaalt naar haar dans.

Ook GUEULE D’ANGE (ANGEL FACE), de debuutfilm van Vanessa Filho met Marion Cotillard in de hoofdrol, is geselecteerd voor de sectie ‘Un Certain Regard’. Cotillard speelt Marlène, een alleenstaande moeder die met haar 8-jarige dochter Elli in een klein dorpje in de Franse Reviera woont. Wanneer ze er plotseling met een man vandoor gaat, blijft Elli alleen achter.

MIRAI, van Japanse regisseur Mamoru Hosoda, is geselecteerd voor de sectie ‘Quinzaine des Réalisateurs’. Hosoda is daarmee de eerste Japanse regisseur van wie een animatiefilm de wereldpremière in Cannes beleeft. In MIRAI vindt een jongen een magische tuin waardoor hij kan tijdreizen. Met hulp van zijn jongere zusje uit te toekomst ontmoet hij familieleden uit verschillende tijden.

Als laatste zal NOS BATAILLES van Guillaume Senez (KEEPER) in een speciale vertoning te zien zijn in de sectie ‘Semaine de la Critique’. De film gaat over Oliver (Romain Duris) die na het plotselinge vertrek van zijn vrouw, als alleenstaande vader van twee kinderen met een veeleisende baan, zijn z’n leven opnieuw op orde moet stellen.

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024 Lees verder

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

27 mei 2024 Lees verder

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws