Vijf films van Cinéart geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam 2020

19 december 2019

Gisteren zijn in Rotterdam alle films van het IFFR 2020 bekend gemaakt. Van Cinéart zullen er deze editie vijf films te zien zijn. Dit zijn ATLANTIQUE van Mati Diop, ADAM van Maryam Touzani, BABYTEETH van Shannon Murphy, EMA van Pablo Larraín en UN FILS van Mehdi M. Barsaoui. Het filmfestival vindt plaats van 22 januari tot zondag 2 februari 2020.

ATLANTIQUE is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte. ATLANTIQUE is de Senegalese Oscarinzending en staat op de shortlist voor een nominatie in de categorie Beste Buitenlandse film. De film gaat op 13 februari 2020 in release in de Nederlandse filmtheaters.

ADAM is de eerste featurefilm van Maryam Touzani, die ook het script schreef. De zwangere Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda. In eerste instantie blijft de deur voor Samia gesloten, maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Op ingetogen wijze toont Touzani twee vrouwen die elkaar een toekomst bieden. ADAM zal vanaf 2 april 2020 te zien zijn in de Nederlandse filmtheaters.

BABYTEETH is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (KILLING EVE): een eigenzinnig en bitterzoet coming-of-age verhaal over de zieke Milla (Eliza Scanlen) en haar eerste grote liefde. Als Milla de rebelse Moses ontmoet, stort ze zich op het leven. Hoe ver ga je voor de liefde? Release: t.b.a.

EMA is de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (JACKIE): een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft. De release van EMA is op 19 maart 2020.

UN FILS is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi M. Barsaoui. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. UN FILS ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur. Release: t.b.a.

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! is openingsfilm van Cinekid Festival 2023

11 juli 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief