Vijf films van Cinéart geselecteerd voor Cannes Filmfestival 2019

18 april 2019

Officiële selectie – in competitie:
DOLOR Y GLORIA is de nieuwste film van Pedro Almodóvar (JULIETA) met hoofdrollen voor niemand minder dan Antonio Banderas en Penélope Cruz. Banderas speelt een regisseur, die tijdens de opnames van zijn nieuwe film nadenkt over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij moet het heden en het verleden onder ogen zien. DOLOR Y GLORIA is in Spanje uitgebracht en een groot bioscoopsucces. De Nederlandse release is op 19 september 2019.

Met LE JEUNE AHMED vertellen Jean-Pierre en Luc Dardenne (DEUX JOURS, UNE NUIT) het verhaal van de Belgische Ahmed, een tiener die radicaliseert door middel van zijn extremistische interpretaties van de Koran. De film komt in Nederland uit op 4 juli 2019.

SORRY WE MISSED YOU van Ken Loach (I, DANIEL BLAKE) gaat over de familie Turner, een gezin dat moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen om als pakketbezorger te kunnen werken, maar de financiële druk blijft groot. SORRY WE MISSED YOU staat gepland voor release in november 2019.

PORTRAIT OF A LADY ON FIRE, de nieuwe film van Céline Sciamma (GIRLHOOD), is een Frans kostuumdrama dat zich afspeelt op een eiland in Bretagne in de 18e eeuw. Marianne krijgt de opdracht het huwelijksportret van Héloïse (Adèle Haenel) te schilderen. Héloïse zit daar echter niet op te wachten. In het najaar 2019 zal de film worden uitgebracht.

Officiële selectie – buiten competitie:
Filmmaker Asif Kapadia (AMY) komt met een nieuwe documentaire: DIEGO MARADONA. Opgebouwd uit meer dan 500 uur nooit eerder vertoonde beelden, vertelt de film het verhaal van Diego Maradona, een van de bekendste voetballers ooit. De documentaire draait vanaf 8 augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws