Vijf Cinéart films te zien op het IFFR

26 januari 2018

Het International Filmfestival Rotterdam 2018 is deze week van start en Cinéart is met vijf films goed vertegenwoordigd. Op het festival zijn de voor een Oscar genomineerde film THE INSULT, RADIANCE van Naomi Kawase, het Iraanse drama A MAN OF INTEGRITY, de Belgisch-Koerdische film ZAGROS en de Franse film RAZZIA te zien.

In THE INSULT (Ziad Doueiri) leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. De film is genomineerd voor een Oscars in de categorie Beste Buitenlandse film. Acteur Kamel El Basha won eerder op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. THE INSULT draait vanaf 15 februari in de bioscoop.

RADIANCE is de nieuwe film van Naomi Kawase (AN, STILL THE WATER) met in de hoofdrollen Masatoshi Nagase (AN, PATERSON) en de getalenteerde Ayame Misaki. De film gaat over Misako een schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden en fotograaf Masaya die langzaam zijn gezichtsvermogen verliest. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien. De film draait vanaf 15 maart in de bioscoop.

A MAN OF INTEGRITY is een intens en verontrustend drama over corruptie en onrecht dat in het geheim gefilmd werd in het noorden van Iran. Regisseur Mohammad Rasoulof werd op het filmfestival in Cannes onderscheiden met de prijs van Un Certain Regard. Co-producent Kaveh Farnam is aanwezig op het festival. De film is vanaf 3 mei in de filmtheaters te zien.

ZAGROS is het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische cineast Sahim Omar Kalifa. Zijn drie eerdere korte films werden samen geselecteerd voor maar liefst 250 festivals en wonnen in totaal 97 prijzen. Zowel de regisseur als actrice Halima Ilter zijn aanwezig op het festival en beantwoorden vragen bij de Q&A’s. De film draait deze zomer in de filmtheaters.

RAZZIA vertelt het verhaal van vijf verschillende mensen in Casablanca, die met elkaar verbonden zijn zonder dat ze het zelf beseffen. Ieder zijn ze op hun eigen manier op zoek naar vrijheid, terwijl ondertussen de spanningen in de stad hoog oplopen. Het is de nieuwe film van Nabil Ayouch (MUCH LOVED, LES CHEVAUX DE DIEU), die samen met actrice Maryam Touzani op het festival aanwezig zal zijn.

Het festival vindt plaats van 24 januari tot en met 4 februari. 

Cinéart-films geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2022

22 april 2022 Lees verder

WAAR IS ANNE FRANK van Ari Folman opent Kaboom Animation Festival in Amsterdam

10 maart 2022 Lees verder

filmbon THE VOICE OF LOVE

28 oktober 2021 Lees verder

200.000 bezoekers voor THE FATHER

18 oktober 2021 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE FATHER

18 september 2021 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief