Vijf Cinéart films geselecteerd voor IFFR 2023

6 januari 2023

Voor de aankomende editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn vijf films uit de line-up van Cinéart geselecteerd. Het gaat om de films THE WHALE van Darren Aronofsky, THE ETERNAL DAUGHTER van Joanna Hogg, THE BLUE CAFTAN van Maryam Touzani, BLUE JEAN van Georgia Oakley en CAIRO CONSPIRACY van Tarik Saleh.

THE WHALE is de nieuwste film van regisseur Darren Aronofsky (BLACK SWAN) met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (THE MUMMY TRILOGY, CRASH) als vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (STRANGER THINGS). Aronofsky schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. THE WHALE draait vanaf 16 februari in de Nederlandse bioscopen.

THE ETERNAL DAUGHTER van Joanna Hogg (THE SOUVENIR I & II) is een bijzonder, mysterieus drama. Wanneer een middelbare vrouw en haar moeder terugkeren naar hun oude familiehuis, dat nu dienstdoet als hotel, worden ze geconfronteerd met hun verleden. Met een krachtige vertolking van Tilda Swinton. Verwachte bioscooprelease: mei/juni 2023.

Na ADAM is THE BLUE CAFTAN de nieuwe film van Maryam Touzani, die opnieuw laat zien dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De film speelt zich af rondom een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, waar Halim (Saleh Bakri) en Mina (Lubna Azabal) al hun hele huwelijk lang met een geheim leven. Aangrijpend, warm en universeel. De bioscooprelease: 23 maart 2023.

BLUE JEAN is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook in 1988, het jaar dat de regering van Thatcher een wet aanneemt die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). BLUE JEAN werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar de film bekroond werd met de Publieksprijs. De bioscooprelease is gepland voor de zomer van 2023.

In CAIRO CONSPIRACY maken we kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. De nieuwe film van Tarik Saleh (THE NILE HILTON INCIDENT) is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld en in Cannes bekroond werd met de prijs voor Beste Scenario. De film is vanaf 27 april te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Het International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 26 januari t/m 5 februari 2023.

Nicole Kidman & Antonio Banderas in nieuwe film van Halina Reijn

22 november 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! wint publieksprijs op Cinekid Filmfestival

2 november 2023 Lees verder

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief