Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024

De officiële selectie van het filmfestival van Berlijn is bekend gemaakt is, waarvoor vijf films van Cinéart geselecteerd zijn. L'EMPIRE (Bruno Dumont), BLACK TEA (Abderrahmane Sissako) en SØNS (Gustav Möler) zitten in de hoofdcompetitie; THE OUTRUN (Nora Fingscheidt) en PENDENT CE TEMPS SUR TERRE (Jérémy Clapin) zitten in de Panorama sectie. De 74ste editie van het festival vindt plaats van 15 t/m 25 februari 2024.


Competition

L'Empire - Bruno Dumont
Met: Met Anamaria Vartolomei, Lyna Khoudri, Camille Cottin, Fabrice Luchini
Wat als de volgende ruimteoorlog zich zou afspelen in een landelijk kustdorpje in het noorden van Frankrijk? L’EMPIRE is de nieuwe absurdistische film van Frans regisseur Bruno Dumont. Ergens tussen zijn vorige films MA LOUTE en LA VIE DE JÉSUS en ergens tussen hemel en aarde, geeft hij ons zijn vreemde, bizarre en soms wat wrede versie van Star Wars.

Black Tea - Abderrahmane Sissako
Met Nina Melo, Han Chang, Ke-Xi Wu, Michael Chang
Aya, een jonge Ivoriaanse vrouw van begin dertig, zegt tot ieders verbazing ‘nee’ op haar trouwdag nee. Nadat ze naar China is geëmigreerd, werkt ze in een thee-exportwinkel met Cai, een 45-jarige Chinese man. Aya en Cai worden verliefd, maar kan hun affaire hun onrustige verleden en de vooroordelen van anderen overleven?

Søns - Gustav Möller
Met Sidse Babett Knudsen, Sebastian Bull, Dar Salim
Eva is een idealistische gevangenisbewaarder die met het dilemma van haar leven geconfronteerd wordt, wanneer een jongeman uit haar verleden wordt overgeplaatst naar de gevangenis waar ze werkt. Zonder haar geheim te onthullen, vraagt Eva om overgeplaatst te worden naar de afdeling van de jongeman - de zwaarste en meest gewelddadige in de gevangenis.

 

Panorama

The Outrun - Nora Fingscheidt
Met Saoirse Ronan, Paapa Essiedu, Stephen Dillane
Rona keert na meer dan tien jaar terug naar de wilde Orkney-eilanden, als ze net uit een afkickkliniek komt. Terwijl ze opnieuw contact maakt met het dramatische landschap waarin ze opgroeide, versmelten herinneringen aan haar jeugd met de meer recente uitdagingen in haar leven, die haar op de weg naar herstel hebben gezet.

Pendant ce temps sur Terre - Jérémy Clapin
Met Megan Northam, Catherine Salée, Sam Louwyck, Roman Williams, Sofia Lesaffre
Elsa, 23, heeft altijd een goede band gehad met haar oudere broer Franck, een astronaut die drie jaar eerder op mysterieuze wijze verdween tijdens een ruimtemissie. Op een dag wordt ze vanuit de ruimte gecontacteerd door een onbekende levensvorm, die beweert haar broer terug naar de aarde te kunnen brengen. Maar er is een prijs die betaald moet worden...

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

100.000 bioscoopbezoekers voor THE OLD OAK

22 januari 2024 Lees verder

Zes Cinéart films geselecteerd voor IFFR 2024

11 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief