Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024

De officiële selectie van het filmfestival van Berlijn is bekend gemaakt is, waarvoor vijf films van Cinéart geselecteerd zijn. L'EMPIRE (Bruno Dumont), BLACK TEA (Abderrahmane Sissako) en SØNS (Gustav Möler) zitten in de hoofdcompetitie; THE OUTRUN (Nora Fingscheidt) en PENDENT CE TEMPS SUR TERRE (Jérémy Clapin) zitten in de Panorama sectie. De 74ste editie van het festival vindt plaats van 15 t/m 25 februari 2024.


Competition

L'Empire - Bruno Dumont
Met: Met Anamaria Vartolomei, Lyna Khoudri, Camille Cottin, Fabrice Luchini
Wat als de volgende ruimteoorlog zich zou afspelen in een landelijk kustdorpje in het noorden van Frankrijk? L’EMPIRE is de nieuwe absurdistische film van Frans regisseur Bruno Dumont. Ergens tussen zijn vorige films MA LOUTE en LA VIE DE JÉSUS en ergens tussen hemel en aarde, geeft hij ons zijn vreemde, bizarre en soms wat wrede versie van Star Wars.

Black Tea - Abderrahmane Sissako
Met Nina Melo, Han Chang, Ke-Xi Wu, Michael Chang
Aya, een jonge Ivoriaanse vrouw van begin dertig, zegt tot ieders verbazing ‘nee’ op haar trouwdag nee. Nadat ze naar China is geëmigreerd, werkt ze in een thee-exportwinkel met Cai, een 45-jarige Chinese man. Aya en Cai worden verliefd, maar kan hun affaire hun onrustige verleden en de vooroordelen van anderen overleven?

Søns - Gustav Möller
Met Sidse Babett Knudsen, Sebastian Bull, Dar Salim
Eva is een idealistische gevangenisbewaarder die met het dilemma van haar leven geconfronteerd wordt, wanneer een jongeman uit haar verleden wordt overgeplaatst naar de gevangenis waar ze werkt. Zonder haar geheim te onthullen, vraagt Eva om overgeplaatst te worden naar de afdeling van de jongeman - de zwaarste en meest gewelddadige in de gevangenis.

 

Panorama

The Outrun - Nora Fingscheidt
Met Saoirse Ronan, Paapa Essiedu, Stephen Dillane
Rona keert na meer dan tien jaar terug naar de wilde Orkney-eilanden, als ze net uit een afkickkliniek komt. Terwijl ze opnieuw contact maakt met het dramatische landschap waarin ze opgroeide, versmelten herinneringen aan haar jeugd met de meer recente uitdagingen in haar leven, die haar op de weg naar herstel hebben gezet.

Pendant ce temps sur Terre - Jérémy Clapin
Met Megan Northam, Catherine Salée, Sam Louwyck, Roman Williams, Sofia Lesaffre
Elsa, 23, heeft altijd een goede band gehad met haar oudere broer Franck, een astronaut die drie jaar eerder op mysterieuze wijze verdween tijdens een ruimtemissie. Op een dag wordt ze vanuit de ruimte gecontacteerd door een onbekende levensvorm, die beweert haar broer terug naar de aarde te kunnen brengen. Maar er is een prijs die betaald moet worden...

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024 Lees verder

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

27 mei 2024 Lees verder

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws