Vier Cinéart films in de prijzen op het Cannes Filmfestival 2019

27 mei 2019

Afgelopen zaterdagavond werd het Cannes Filmfestival 2019 afgesloten en werden de belangrijkste filmprijzen uitgereikt. Dit gebeurde onder leiding van regisseur Alejandro González Iñárritu, de voorzitter van de jury van dit jaar. Vier films van Cinéart zijn bekroond met een prijs.

Mati Diop mocht voor haar speelfilmdebuut ATLANTIQUE de Grand Prix, de tweede prijs van het festival, in ontvangst nemen. De film is een poëtisch sprookje over de jonge Ada, die ik Dakar achterblijft nadat haar grote liefde het land is ontvlucht op zoek naar een betere toekomst. Nederlandse release: TBA

Antonio Banderas kreeg de prijs voor Beste Acteur voor zijn rol in DOLOR Y GLORIA. De film van regisseur Pedro Almodóvar is zijn meest persoonlijke tot nu toe; Banderas speelt een regisseur, die tijdens de opnames van zijn nieuwe film nadenkt over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Nederlandse release: 19 september 2019.

De prijs voor Beste Regisseur ging dit jaar naar de gebroeders DARDENNE voor LE JEUNE AHMED. In hun nieuwste film vertellen Jean-Pierre en Luc Dardenne het verhaal van de Belgische Ahmed, een tiener die radicaliseert door middel van zijn extremistische interpretaties van de Koran. Nederlandse release: 4 juli 2019.

Céline Sciamma won de prijs voor Beste Scenario voor haar film PORTRAIT OF A LADY ON FIRE, een Frans kostuumdrama met hoofdrollen voor Adèle Haenel en Noémie Merlant. Wanneer Marianne (Merlant) de opdracht krijgt om het huwelijksportret van Héloïse (Haenel) te schilderen, ontstaat er innige band tussen de twee. Nederlandse release: najaar 2019.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief