THE PARTY acteur Bruno Ganz ontvangt ‘Grand Acting Award’ tijdens Film by the Sea

25 augustus 2017

De Duitse acteur Bruno Ganz zal de ‘Grand Acting Award’ van Film by the Sea in ontvangst mogen nemen tijdens de Award Ceremony op vrijdag 15 september. Bruno Ganz vertolkte Hitler in de film DER UNTERGANG en brak hiermee door bij het grote publiek. Tijdens deze editie van Film by the Sea wordt DER UNTERGANG vertoond en gaat de nieuwe film THE PARTY in première. 

Over THE PARTY
THE PARTY is een Britse tragikomedie van Sally Potter (ORLANDO, GINGER & ROSA) met acteurs Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cillian Murphy, Bruno Ganz en Emily Mortimer. Janet (Scott Thomas) heeft als politica promotie gemaakt en om dat te vieren nodigt ze samen met haar man Bill (Spall) wat vrienden uit thuis in Londen. De beoogde intieme viering verandert echter snel in een opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan op in rook, samen met de canapés. Deze zwart-wit draait vanaf 14 december 2017 in de Nederlandse bioscoop.

Over de Grand Acting Award
De Grand Acting Award wordt uitgereikt aan filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci, Jan Decleir en Monic Hendrickx deze Award. Vorig jaar ging de prijs naar Claudia Cardinale.

Over Bruno Ganz
De Zwitserse acteur Bruno Ganz brak bij het grote publiek door met zijn rol als Adolf Hitler in het voor een Oscar genomineerde DER UNTERGANG. Gedurende zijn lange carrière werkte Ganz meerdere malen samen met regisseur Wim Wenders. Veel internationale regisseurs hebben Ganz gestrikt voor rollen in hun films. Hij was te zien in Francis Ford Coppola’s YOUTH WITHOUT YOUTH (2007), Stephen Daldry’s THE READER (2008), Jaume Collet-Serra’s UNKNOWN IDENTITY (2011) en Ridley Scott’s THE COUNSELOR (2013). Naast zijn rol in de film THE PARTY is hij ook te zien in Terrence Malicks nieuwe film RADEGUND en de nieuwe Lars von Trier.

Award Ceremony
De Award Ceremony vindt plaats op vrijdag 15 september van 19.00 tot 20.15 uur in zaal 1 van CineCity. De ontvangst is vanaf 18.15 uur. Tijdens deze ceremonie worden naast de Grand Acting Award ook de Film en Literatuur Award door de Vakjury, le Prix TV5MONDE en De Parel voor Beste Boekverfilming uitgereikt.

Na de Award Ceremony volgt een gesprek met Bruno Ganz voorafgaand aan de vertoning van de film THE PARTY, de film beleeft deze avond de Nederlandse première.

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks ruim 43.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. De 19e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 17 september.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief