Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024

Voor de Nederlandse coproductie JIMPA, de nieuwe film van Sophie Hyde (GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE), mede geproduceerd door het Nederlandse Viking Film, is een groot deel van de acteurs bekend gemaakt. De Nederlandse cast bestaat uit onder meer Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders. Zij staan samen op de set met internationale sterren, waaronder Oscarwinnaar Olivia Colman (THE FATHER, THE FAVOURITE) en Golden Globe winnaar John Lithgow (THE CROWN, INTERSTELLAR).

Naast Colman en Lithgow zijn onder anderen ook gecast: Daniel Henshall (THE ROYAL HOTEL, OKJA, Eamon Farren (THE WITCHER), Tilda Cobham-Hervey (I AM WOMAN), Erle de Lanooi (MOCRO MAFFIA), Zoë Love Smith (SKAM NL), Jean Janssens (CAMPUS 12), Teun Stokkel (SOOF 3), Hanna van Vliet (ANNE+) en Arjan Ederveen (THEO&THEA). De film introduceert Aud Mason-Hyde in diens debuutrol.

Over de film
JIMPA gaat over regisseur Hannah (Colman) en haar non-binaire tiener Frances (Mason-Hyde), die samen naar Amsterdam reizen voor een bezoek aan grootvader “Jimpa” (Lithgow). Wanneer Frances het liefst een jaar bij Jim in Amsterdam wil blijven om er diens laatste schooljaar af te maken, wordt Hannah gedwongen haar blik op ouderschap te herzien. Ook de relatie met haar vader komt in een nieuw daglicht te staan.

JIMPA is een coproductie van Liam Heyen (Mad Ones Films), Marleen Slot (Viking Film), Bryan Mason en Sophie Hyde (Closer Films). De film is geschreven door Sophie Hyde in samenwerking met Matthew Cormack (52 TUESDAYS), is tot stand gekomen met financiering van Align, Screen Australia en het Nederlandse Filmfonds en de Production Incentive, en is medegefinancierd door The Finnish Impact Film Fund, The South Australian Film Corporation, Adelaide Film Festival Investment Fund, Cinéart en Kojo.

Viking Film, bekend van films als KNOR en DIRTY GOD is de Nederlandse producent van JIMPA. Marleen Slot: “Toen Sophie mij een aantal jaren geleden benaderde met de vraag of ik de voor haar zo persoonlijke film JIMPA mede wilde produceren, hoefde ik daar niet lang over na te denken. De film speelt zich grotendeels in Amsterdam af en vertelt een heel urgent verhaal; het is echt een film van deze tijd. Daarnaast is het een geweldige kans voor de Nederlandse cast en crew die bij deze film betrokken zijn om aan een grote internationale productie mee te werken.”

Marc Smit, Cinéart: “Voor ons is het een eer om bij JIMPA betrokken te zijn, zowel als Executive producer, als equity financier en als Benelux distributeur. Er wordt door een indrukwekkend team gewerkt aan een sterke film.”

JIMPA zal naar verwachting gereed zijn voor een release in 2025 (TBA).

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws