Regisseur Céline Sciamma in Nederland voor prijswinnende film PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

26 september 2019

De Franse regisseur Céline Sciamma (TOMBOY, GIRLHOOD) brengt een bezoek aan Nederland voor haar nieuwste film PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, waarvoor ze de Queer Palm en prijs voor Beste Scenario won op het filmfestival van Cannes. Sciamma bezoekt zaterdag 12 oktober het Parool Film Fest (Paff) in Amsterdam en reist zondag 13 oktober naar Rotterdam voor een vertoning in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR).

Amsterdam
Van 10-13 oktober 2019 vindt de vierde editie van Parool Film Fest plaats in Amsterdam. Het publiek kan vier dagen genieten van de nieuwste films die als (voor)première worden vertoond, waaronder PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU van Céline Sciamma. Zaterdagavond 12 oktober wordt de film vertoond in Eye Filmmuseum, inclusief Q&A met regisseur Céline Sciamma na afloop van de film. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Rotterdam
In samenwerking met filmtheater LantarenVenster en het Internationaal Filmfestival van Rotterdam is er op zondag 13 oktober een nieuw editie van LV ♥ IFFR Encore met een voorpremière van PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU. Na de vertoning is er een uitgebreid nagesprek met regisseur Céline Sciamma onder leiding van IFFR-programmeur Leo Soesanto. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU
De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma is een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Kunstenares Marianne (Noémie Merlant) krijgt de opdracht om in het geheim het huwelijksportret van Heloïse (Haenel) te schilderen. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

De film draait vanaf 17 oktober 2019 in de filmtheaters.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief