Oscarnominaties voor LOVING VINCENT, THE INSULT en VISAGES VILLAGES

23 januari 2018

Met het award seizoen in volle gang zijn vandaag de nominaties voor de Oscars 2018 bekendgemaakt. Drie films van Cinéart zijn genomineerd voor één van de felbegeerde beeldjes: LOVING VINCENT in de categorie Beste Animatiefilm, THE INSULT in de categorie Beste Buitenlandse Film en VISAGES VILLAGES in de categorie Beste Documentaire.

LOVING VINCENT (Dorota Kobiela & Hugh Welchman) is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld ontving eerder een nominatie voor de Golden Globes in dezelfde categorie. Dorota Kobiela over de Oscarnominatie: “I am so proud (…) I am a small part at the head of a great team of dreamers. Our dreams were sustained by Vincent, so I wish he was here so I could thank him too!” LOVING VINCENT draait momenteel nog volop in de bioscoop en is inmiddels door meer dan 160.000 mensen gezien. Vanaf 23 februari is de film verkrijgbaar op DVD en VOD.

In THE INSULT (Ziad Doueiri) leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Acteur Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven en draait vanaf 15 februari 2018 in de Nederlandse bioscopen.

VISAGES VILLAGES (Agnès Varda & JR) won op het filmfestival van Cannes 2017 de l ’OEil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, is in Nederland op het IDFA in première gegaan. VISAGES VILLAGES is nu te zien in de Nederlandse filmtheaters en vanaf 6 april 2018 op DVD en VOD beschikbaar.

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 4 maart 2018.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief