NOTTURNO van Gianfranco Rosi is Italiaanse Oscarinzending

24 november 2020

NOTTURNO van gerenommeerd filmmaker Gianfranco Rosi is door Italië geselecteerd als Oscarinzending voor de categorie Beste Buitenlandse film. De documentaire is nu te zien op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) en draait vanaf 3 december in de Nederlandse bioscopen.

Met zijn nieuwste documentaire laat Gianfranco Rosi ons opnieuw kennismaken met het dagelijks leven van gewone mensen in uitzonderlijke situaties. In zijn vorige film FUOCOAMMARE bevonden we ons tussen de bewoners en vluchtelingen op Lampedusa. In NOTTURNO bevinden we ons in de grensgebieden van Syrië, Irak, Koerdistan en Libanon.

NOTTURNO beleefde haar Nederlandse première op het IDFA in aanwezigheid van de regisseur. Rosi is dit jaar eregast van het festival en reisde hiervoor af naar Amsterdam. Naast een Filmmaker Talk met artistiek directeur Orwa Nyrabia over NOTTURNO, bezocht Rosi ook een aantal vertoningen van zijn eerdere films om een Q&A te geven. In het retrospectief dat het IDFA rond hun eregast presenteert, zijn onder andere BELOW SEA LEVEL, FUOCOAMMARE en SACRO GRA te zien. Naast het retrospectief van zijn complete oeuvre staat ook zijn persoonlijke Top 10 op het programma. De films zijn voor een groot deel nog online te zien tot en met 6 december via www.idfa.nl. Voor tijden en tickets klik hier.

NOTTURNO is vanaf 3 december 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief