Nieuwe film Sacha Polak geselecteerd voor Berlijn filmfestival

14 december 2022

SILVER HAZE, de nieuwe film van Sacha Polak (DIRTY GOD, HEMEL) is geselecteerd voor de 73e editie van de Berlinale, het internationale filmfestival in Berlijn. De film beleeft haar wereldpremière in de Panorama sectie van het festival en wordt in maart 2023 door Cinéart in Nederland uitgebracht.

Sacha Polak vertelt met SILVER HAZE het verhaal van Franky (Vicky Knight, DIRTY GOD), een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Als Franky verliefd wordt op Florence (Esmé Creed-Miles, HANNA), een van haar patiënten, vluchten ze samen de stad uit naar de Engelse kust. Daar vindt ze een veilige plek bij Florence’s samengestelde familie en lukt het Franky om haar verleden onder ogen te zien.

SILVER HAZE is opnieuw een samenwerking tussen Sacha Polak en actrice Vicky Knight, die voor haar rol in DIRTY GOD door Screen Daily werd uitgeroepen tot ‘Star of Tomorrow 2019’. Polak schreef het scenario, dat ze deels baseerde op het leven van de actrice: Knight overleefde als 8-jarig meisje een brand waarbij ze ernstige brandwonden opliep.

De cast bestaat onder meer uit Vicky Knight in de rol van Franky, Esmé Creed-Miles als Florence, Angela Bruce, Charlotte Knight en Archie Brigden.

SILVER HAZE is geproduceerd door Marleen Slot (Viking Film) in co-productie met Mike Elliot (EMU Films). Cinéart is de distributeur in de Benelux en de film wordt in Frankijk uitgebracht door The Jokers. De internationale rechten zijn in handen van sales agent New Europe.

De 73e editie van de Berlinale vindt plaats van 16 t/m 26 februari 2023.

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief