MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023

MUBI, wereldwijde filmdistributeur, streamingdienst en productiebedrijf, en Cinéart gaan samenwerken voor de Benelux release van PRISCILLA, de langverwachte nieuwe film van Oscar® winnend regisseur en scenarist Sofia Coppola.

PRISCILLA werd geselecteerd in de Officiële Competitie van de 80e editie van het filmfestival van Venetië, waar onlangs de wereldpremière plaatsvond. De film werd ontvangen met een staande ovatie van 7 minuten en lovende kritieken van internationale pers. PRISCILLA zal begin januari 2024 in Nederland, België en Luxemburg in de bioscoop te zien zijn.

PRISCILLA is geschreven en geregisseerd door Sofia Coppola en is gebaseerd op de memoires Elvis and Me van Priscilla Presley en Sandra Harmon. De hoofdrollen worden vertolkt door Cailee Spaeny (Mare of Easttown, Bad Times at the El Royale) als Priscilla, Jacob Elordi (Euphoria, The Kissing Booth) als Elvis Presley, en Dagmara Dominczyk (Succesion, Bottoms, The Lost Daughter).

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

De film is geproduceerd door Lorenzo Mieli voor The Apartment Pictures, een Fremantle Company, Sofia Coppola voor American Zoetrope, en Youree Henley. De film is gefinancierd door Fremantle Group.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief