MIJN REMBRANDT van Oeke Hoogendijk in wereldpremière op IDFA in Koninklijk Theater Carré

7 november 2019

Zondag 24 november beleeft de documentaire MIJN REMBRANDT, de nieuwste film van gerenommeerd filmmaker Oeke Hoogendijk, haar wereldpremière in de grote zaal van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Na afloop van de vertoning vindt een nagesprek plaats met Oeke Hoogendijk en enkele hoofdpersonen uit de film, waaronder Jan Six, de Schotse kunstverzamelaar Duke of Buccleuch en Rijksmuseumdirecteur Taco Dibbits.

MIJN REMBRANDT
In haar nieuwe documentaire duikt filmmaakster Oeke Hoogendijk (HET NIEUWE RIJKSMUSEUM, 2014) in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

Terwijl collectioneurs ons deelgenoot maken van hun intieme band met ‘hun’ Rembrandt, brengt een van hen, de Franse baron Eric de Rothschild, twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

De film geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van deze Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

IDFA
De wereldpremière vindt plaats tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), waar de film geselecteerd is voor het Masters-programma, een selectie van documentaires waarmee het festival de meest visionaire documentairemakers van onze tijd eert.

MIJN REMBRANDT is een productie van Discours Film, met steun van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, AFK, Fonds21, VSB-fonds

Cinéart zal de film op 5 maart 2020 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief