MIJN REMBRANDT bekroond met Kristallen Film

16 maart 2020

Meer dan 10.000 bezoekers hebben de documentaire MIJN REMBRANDT in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Kristallen Film-status behaald. Vanwege de sluiting van bioscopen en filmtheaters, wordt de documentaire per vandaag aangeboden op Picl zodat het publiek nu ook thuis van MIJN REMBRANDT kan genieten. De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. MIJN REMBRANDT is de vierde film die in 2020 de Kristallen Film Award ontvangt.

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en sinds 2020 voor Nederlandse korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Vacature: Marketingmedewerker Partnerships & Content

12 maart 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief