LOVING VINCENT winnaar publieksprijs Parool Film Festival Amsterdam

9 oktober 2017

Zondagavond 8 oktober is tijdens de slotavond van het Parool Film Festival Amsterdam de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. LOVING VINCENT van Dorota Kobiela en Hugh Welchman is door het publiek verkozen tot de beste film van het festival en werd bekroond met de PAFF Award. De prijs, een sculptuur van Jeroen Henneman, is door Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, uitgereikt. Hiermee is de tweede editie van PAFF feestelijk afgesloten.

De tweede editie van PAFF, een vijfdaags evenement, georganiseerd door Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen, werd dit jaar door 9.288 mensen bezocht. Het programma bestond uit 40 films van gerenommeerde regisseurs onder wie Ruben Östlund, Michael Haneke en Denis Villeneuve. Hiermee presenteert het festival zich als open podium voor kwaliteitsfilms.

LOVING VINCENT
LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: het is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Gogh’s meest inspirerende schilderijen tot leven. Eerder won de film de publieksprijs voor beste film op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival en op het Oostende Filmfestival.

LOVING VINCENT beleefde haar bijzondere Nederlandse première op 5 oktober in het Van Gogh Museum. Zaterdag 14 oktober a.s. opent in Het Noordbrabants Museum Loving Vincent: de tentoonstelling. Cinéart brengt de film vanaf 26 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis:
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Speciale premièreavond THE INSULT door Roffa Mon Amour

14 februari 2018 Lees verder

Vijf Cinéart films te zien op het IFFR

26 januari 2018 Lees verder

Oscarnominaties voor LOVING VINCENT, THE INSULT en VISAGES VILLAGES

23 januari 2018 Lees verder

AUS DEM NICHTS wint Golden Globe en is openingsfilm van Movies that Matter Festival

10 januari 2018 Lees verder

Vijf films van Godard opnieuw te zien

14 december 2017 Lees verder