LOVING VINCENT beleeft Nederlandse première in Van Gogh Museum

26 augustus 2017

Op donderdagavond 5 oktober 2017 zal de film LOVING VINCENT op een bijzondere locatie haar Nederlandse première beleven: het Van Gogh Museum in Amsterdam opent dan haar deuren speciaal voor deze vertoning. Regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman zullen hierbij aanwezig zijn.

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Gogh’s meest inspirerende schilderijen tot leven. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Saoirse Ronan (BROOKLYN), Aidan Turner (THE HOBBIT), Douglas Booth (NOAH), Chris O’Dowd (BRIDESMAIDS, THOR), Jerome Flynn (GAME OF THRONES) en Helen McCrory (SKYFALL, HARRY POTTER).

Met steun van het Van Gogh Museum brengt filmdistributeur Cinéart de film op 26 oktober 2017 uit in de Nederlandse bioscopen. Directeur Axel Rüger over LOVING VINCENT: “Het is de missie van het Van Gogh Museum om het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om dit te doen, om jong en oud kennis te laten maken met dit erfgoed. Om die reden ondersteunt het Van Gogh Museum – in zijn functie van kennis- en onderzoekscentrum – LOVING VINCENT. Wij zijn enorm blij met dit cinematografisch meesterwerk dat hopelijk een wereldwijd publiek zal inspireren!"

Nederlandse bijdrage
Nederlands-Iraans kunstenares Setareh Goodarzi reisde voor de film af naar één van de studio’s in Polen, waar ze zes maanden lang mee schilderde aan de film. De Nederlandse acteur Jochum ten Haaf (DUNKIRK, LUCIA DE B.) is te horen in de rol van Vincent van Gogh; met het inspreken van zijn stem dook Ten Haaf nogmaals in de rol van de schilder. Eerder speelde Ten Haaf onder andere Van Gogh in de Britse theaterproductie ‘Vincent in Brixton’.

LOVING VINCENT won meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival en de prijs voor Beste Animatiefilm op het Shanghai Internationaal Filmfestival.Meer info over de film

Nicole Kidman & Antonio Banderas in nieuwe film van Halina Reijn

22 november 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! wint publieksprijs op Cinekid Filmfestival

2 november 2023 Lees verder

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief