HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023

Holly, de vijfde speelfilm van Belgische regisseur Fien Troch (HOME, KID), is geselecteerd als de officiële openingsfilm van Film Fest Gent. De film trapt daarmee de feestelijke 50ste editie van het internationale filmfestival af, dat plaatsvindt van 10 t/m 21 oktober 2023.

HOLLY is een intrigerend portret van de 15-jarige Holly, die een mysterieuze gave heeft. Nadat ze een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Nieuwkomer Cathalina Geeraerts speelt op fenomenale wijze de titelrol tegenover onder meer Greet Verstraete, Els Deceukelier en Serdi Faki Alici. Troch werkte voor de muziek opnieuw samen met Chromatics-frontman Johnny Jewel (Drive, Lost River, Home) die met z’n intrigerende score bijdraagt aan de indringende sfeer van de film. Met camerawerk van Frank van den Eeden (Close, Home) en montage van Nico Leunen (De Acht Bergen, Home).

HOLLY werd ook al geselecteerd voor het filmfestival van Venetië, waar het in de Officiële Competitie meedingt naar de Gouden Leeuw.

Cinéart brengt de film vanaf 22 november uit in België, en zal begin 2024 ook in Nederland te zien zijn.

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! is openingsfilm van Cinekid Festival 2023

11 juli 2023 Lees verder

4K-restauraties van ORLANDO en THE VIRGIN SUICIDES binnenkort op het grote doek

27 juni 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief