Het Nederlands publiek is loving Vincent.

31 oktober 2017

Succesvol openingsweekend voor LOVING VINCENT in Nederlandse bioscopen.

LOVING VINCENT, een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh, wordt door het Nederlandse publiek omarmd. Sinds de bioscooprelease op 26 oktober heeft de film, inclusief voorpremières, al ruim 25.000 bezoekers getrokken.

Deze eerste geschilderde speelfilm won wereldwijd al meerdere publieksprijzen, waaronder de Publieksprijs op het Annecy Animatie Filmfestival en de Publieksprijs voor Beste Film op Filmfestival Oostende. In Nederland nam regisseuse Dorota Kobiela de Publieksprijs op het Parool Amsterdam Filmfestival in ontvangst.

Ook de expositie 'Loving Vincent: de tentoonstelling' in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch wordt goed bezocht. De expositie geeft bezoekers inzicht in de totstandkoming van de film en trok in het openingsweekend al 4.500 bezoekers. Voor de film werden 65.000 frames met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. Meer dan 100 van deze schilderijen zijn te bewonderen in de expositie. De gehele film is geschilderd met Van Gogh olieverf van de Nederlandse verffabrikant Royal Talens. De tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum is nog te zien tot en met 28 januari 2018.

LOVING VINCENT speelt zich een jaar na de dood van Van Gogh af, als Armand Roulin (de zoon van Van Goghs postbode) naar Auvers afreist om het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Was de zelfmoord vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

LOVING VINCENT is momenteel in 50 bioscopen door heel Nederland te zien.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief