Gouden Leeuw voor documentaire All the Beauty and the Bloodshed

12 september 2022

Gouden Leeuw
Zaterdagavond is de Gouden Leeuw aan de documentaire toegekend door de jury, dit jaar onder leiding van Julianne Moore. Na SACRO GRA van Gianfranco Rosi in 2013 is dit tweede keer in de geschiedenis van het festival dat de prestigieuze prijs naar een documentaire gaat.

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED is een film van Laura Poitras (CITIZENFOUR) en gaat over het leven van de beroemde Amerikaanse fotografe Nan Goldin. De film volgt haar strijd tegen de machtige, omstreden familie Sackler, die ze verantwoordelijk stelt voor de opiatencrisis.

Publieksprijs
De debuutfilm BLUE JEAN van Georgia Oakley draaide in de officiële selectie van de Giornate Degli Autori, waar het de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

BLUE JEAN gaat over Britse lerares Jean (Rosy McEwen), die angstvallig geheim houdt dat ze lesbisch is wanneer 'Section 28' word ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit was een wettelijk verbod op “het bevorderen van homoseksualiteit,” waardoor Jean voor onmogelijke keuzes komt te staan.

Cinéart is de Benelux distributeur van beide films en verwacht de films in de eerste helft van 2023 in de Nederlandse bioscopen uit te brengen.

Vijf Cinéart films geselecteerd voor IFFR 2023

6 januari 2023 Lees verder

Nieuwe film Sacha Polak geselecteerd voor Berlijn filmfestival

14 december 2022 Lees verder

“Vrouwen strijden voor hun grondrechten en de mannen zijn naast hen komen staan. Dit gaat over meer dan de hijab, dit gaat over vrijheid,” – Zar Amir Ebrahimi

18 oktober 2022 Lees verder

Cinéart koopt 7 nieuwe films tijdens Cannes 2022

31 mei 2022 Lees verder

Cinéart films in de prijzen op 75e Cannes filmfestival

29 mei 2022 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief