Gouden Leeuw voor documentaire All the Beauty and the Bloodshed

12 september 2022

Gouden Leeuw
Zaterdagavond is de Gouden Leeuw aan de documentaire toegekend door de jury, dit jaar onder leiding van Julianne Moore. Na SACRO GRA van Gianfranco Rosi in 2013 is dit tweede keer in de geschiedenis van het festival dat de prestigieuze prijs naar een documentaire gaat.

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED is een film van Laura Poitras (CITIZENFOUR) en gaat over het leven van de beroemde Amerikaanse fotografe Nan Goldin. De film volgt haar strijd tegen de machtige, omstreden familie Sackler, die ze verantwoordelijk stelt voor de opiatencrisis.

Publieksprijs
De debuutfilm BLUE JEAN van Georgia Oakley draaide in de officiële selectie van de Giornate Degli Autori, waar het de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

BLUE JEAN gaat over Britse lerares Jean (Rosy McEwen), die angstvallig geheim houdt dat ze lesbisch is wanneer 'Section 28' word ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit was een wettelijk verbod op “het bevorderen van homoseksualiteit,” waardoor Jean voor onmogelijke keuzes komt te staan.

Cinéart is de Benelux distributeur van beide films en verwacht de films in de eerste helft van 2023 in de Nederlandse bioscopen uit te brengen.

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! is openingsfilm van Cinekid Festival 2023

11 juli 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief