Eye haalt Oscarwinnend regisseur László Nemes naar Amsterdam voor masterclass

8 maart 2019

Een dag eerder, vrijdag 29 maart, vertoont Eye zijn debuutfilm SON OF SAUL eenmalig op 35mm. Na afloop van de vertoning is er een Q&A met de filmmaker. Ook SUNSET, de nieuwe film van de Hongaar, is te zien in Eye. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: http://www.eyefilm.nl/nemes

In SON OF SAUL brengt Nemes de kijker op een bijzondere cinematografische manier naar het hart van kamp Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Joodse gevangene in het concentratiekamp waar hij werkt in het crematorium. Wanneer hij het lijk van zijn zoon denkt te herkennen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje redden en een Joodse begrafenis geven om hem een laatste eer te kunnen bewijzen. SON OF SAUL won op het filmfestival van Cannes 2015 maar liefst vier prijzen en werd in 2016 bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

SUNSET is de nieuwe film van László Nemes waarin een jonge vrouw terugkeert naar haar geboorteplaats Boedapest. Daar is ze op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. De film is een mysterieuze zoektocht aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen. SUNSET won vorig jaar de Fipresci Prijs op het filmfestival in Venetië en werd geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2019.

Cinéart bracht SON OF SAUL uit in het najaar van 2015. SUNSET is te zien vanaf 14 maart 2019.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief