Eigenzinnige animatiefilm Calamity opent 34e Cinekid Festival

20 augustus 2020

Cinekid toegankelijk voor meer kinderen dan ooit: online en in het hele land

Op 7 oktober opent Cinekid, ‘s werelds grootste kinderfilmfestival, feestelijk met de avontuurlijke familiefilm CALAMITY van de Franse regisseur Rémi Chayé. De handgetekende animatiefilm verhaalt over de sterke en legendarische Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Cinekid is deze herfst toegankelijk voor meer kinderen en professionals dan ooit, met een online festival en fysieke festivals door het hele land van 7 t/m 23 oktober. De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn 14 dagen lang op 10 festivallocaties in het land te zien en via het nieuwe online platform van Cinekid.


Ook het jaarlijks satellietprogramma Cinekid on Tour brengt jeugdfilms naar ruim 20 filmtheaters. Cinekid for Professionals presenteert het programma online, waaronder de Junior Co-Production Market en het Industry Forum. Meer internationale professionals kunnen Cinekid digitaal bezoeken zonder af te reizen naar Amsterdam.


“CALAMITY valt op door de sterke persoonlijkheid van de personage Martha die de traditionele rolverdeling omver werpt. De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend. We zijn heel erg blij met CALAMITY als openingsfilm 2020 van Cinekid,” aldus Algemeen Directeur Heleen Rouw. Cinekid wil onderscheidend zijn in de keuze van films, televisieseries en media-installaties om zo bij te dragen aan nieuwe generaties nieuwsgierige wereldburgers.


Cinekid is sinds de oorsprong van het filmproject bij CALAMITY betrokken. De producenten van Maybe Movies en Nørlum hebben elkaar tijdens de Junior Co-Production Market van 2017 gevonden. De regisseur Rémi Chayé die samen met Fabrice de Costil en Sandra Tosello het script schreef, presenteerde in 2015 zijn debuutfilm Reis naar het noorden in de Beste Kinderfilm Competitie. Dit jaar dingt Calamity mee naar de prestigieuze Cinekid Leeuw van de Beste Kinderfilm Competitie, samen met 14 andere internationale titels.

 

Cinéart zal CALAMITY in december 2020 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. 

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024 Lees verder

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

27 mei 2024 Lees verder

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws