Eigenzinnige animatiefilm Calamity opent 34e Cinekid Festival

20 augustus 2020

Cinekid toegankelijk voor meer kinderen dan ooit: online en in het hele land

Op 7 oktober opent Cinekid, ‘s werelds grootste kinderfilmfestival, feestelijk met de avontuurlijke familiefilm CALAMITY van de Franse regisseur Rémi Chayé. De handgetekende animatiefilm verhaalt over de sterke en legendarische Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Cinekid is deze herfst toegankelijk voor meer kinderen en professionals dan ooit, met een online festival en fysieke festivals door het hele land van 7 t/m 23 oktober. De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn 14 dagen lang op 10 festivallocaties in het land te zien en via het nieuwe online platform van Cinekid.


Ook het jaarlijks satellietprogramma Cinekid on Tour brengt jeugdfilms naar ruim 20 filmtheaters. Cinekid for Professionals presenteert het programma online, waaronder de Junior Co-Production Market en het Industry Forum. Meer internationale professionals kunnen Cinekid digitaal bezoeken zonder af te reizen naar Amsterdam.


“CALAMITY valt op door de sterke persoonlijkheid van de personage Martha die de traditionele rolverdeling omver werpt. De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend. We zijn heel erg blij met CALAMITY als openingsfilm 2020 van Cinekid,” aldus Algemeen Directeur Heleen Rouw. Cinekid wil onderscheidend zijn in de keuze van films, televisieseries en media-installaties om zo bij te dragen aan nieuwe generaties nieuwsgierige wereldburgers.


Cinekid is sinds de oorsprong van het filmproject bij CALAMITY betrokken. De producenten van Maybe Movies en Nørlum hebben elkaar tijdens de Junior Co-Production Market van 2017 gevonden. De regisseur Rémi Chayé die samen met Fabrice de Costil en Sandra Tosello het script schreef, presenteerde in 2015 zijn debuutfilm Reis naar het noorden in de Beste Kinderfilm Competitie. Dit jaar dingt Calamity mee naar de prestigieuze Cinekid Leeuw van de Beste Kinderfilm Competitie, samen met 14 andere internationale titels.

 

Cinéart zal CALAMITY in december 2020 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. 

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! is openingsfilm van Cinekid Festival 2023

11 juli 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief