WAAR IS ANNE FRANK van Ari Folman opent Kaboom Animation Festival in Amsterdam

10 maart 2022

Op woensdag 30 maart zal WAAR IS ANNE FRANK, de nieuwe film van regisseur Ari Folman (WALTZ WITH BASHIR), zijn Nederlandse première beleven als opening van het Kaboom Animation Festival in Amsterdam. De film wordt vertoond in het Eye Filmmuseum in aanwezigheid van de filmmaker.

Kaboom Animation Festival
Kaboom maakt dit jaar met het thema sprookjes en mythen veel ruimte voor het vertellen van verhalen en is daarom trots WAAR IS ANNE FRANK, dat zoveel vertelt over de geschiedenis van Amsterdam en Nederland, te mogen vertonen. Na de opening gaat Kaboom in Amsterdam van 30 maart t/m 1 april verder in Eye Filmmuseum, met speciale vertoningen in Boom Chicago, Het Ketelhuis, Supernova Cinema en tentoonstellingen op diverse plekken in de stad.

WAAR IS ANNE FRANK
In de animatiefilm WAAR IS ANNE FRANK laat Israelische filmmaker Ari Folman zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben. Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven.

WAAR IS ANNE FRANK is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière en werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm. WAAR IS ANNE FRANK is gemaakt op intiatief van het Anne Frank Fonds in Bazel en is een co-productie van de Nederlandse producent Submarine.

WAAR IS ANNE FRANK is vanaf 7 april te zien in de Nederlandse bioscopen

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024 Lees verder

100.000 bioscoopbezoekers voor THE OLD OAK

22 januari 2024 Lees verder

Zes Cinéart films geselecteerd voor IFFR 2024

11 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief