Cinéart line-up Cannes Filmfestival 2019

13 mei 2019

Met de opening van de 72e editie van het Cannes Filmfestival voor de deur, is Cinéart trots haar line-up voor dit jaar te presenteren. Er draaien acht films van Cinéart in de Officiële Selectie, waarvan vijf in competitie en één in de sectie Un Certain Regard. Het festival in Cannes vindt plaats van dinsdag 14 mei tot en met zaterdag 25 mei 2019.

Officiële selectie – in competitie:
DOLOR Y GLORIA is de nieuwste film van Pedro Almodóvar (JULIETA, VOLVER) met hoofdrollen voor niemand minder dan Antonio Banderas en Penélope Cruz. Banderas speelt een regisseur, die tijdens de opnames van zijn nieuwe film nadenkt over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij moet het heden en het verleden onder ogen zien. DOLOR Y GLORIA is in Spanje uitgebracht en een groot bioscoopsucces. Nederlandse release: 19 september 2019.

Met LE JEUNE AHMED vertellen Jean-Pierre en Luc Dardenne (DEUX JOURS, UNE NUIT) het verhaal van de Belgische Ahmed, een tiener die radicaliseert door middel van zijn extremistische interpretaties van de Koran. Nederlandse release: 4 juli 2019.

SORRY WE MISSED YOU van Ken Loach (I, DANIEL BLAKE) gaat over de familie Turner, een gezin dat moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen om als pakketbezorger te kunnen werken, maar de financiële druk blijft groot. Nederlandse release: november 2019.

PORTRAIT OF A LADY ON FIRE, de nieuwe film van Céline Sciamma (GIRLHOOD), is een Frans kostuumdrama dat zich afspeelt op een eiland in Bretagne in de 18e eeuw. Marianne krijgt de opdracht het huwelijksportret van Héloïse (Adèle Haenel) te schilderen. Héloïse zit daar echter niet op te wachten. Nederlandse release: najaar 2019.

ATLANTIQUE van Mati Diop vertelt het verhaal van de 17-jarige Ada uit Dakar, die verliefd wordt op Souleiman maar is uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd. Nederlandse release: TBA.

Un Certain Regard:
In de animatiefilm LA FAMEUSE INVASION DES OURS EN SICILE van Lorenzo Mattotti wordt Tonio, de zoon van berenkoning Léonce, ontvoert door jagers. Léonce besluit een zoektocht uit te zetten naar Tonio en treedt met zijn volk het land van de mensen binnen. Nederlandse release: TBA.

Midnight screening:
Filmmaker Asif Kapadia (AMY) komt met een nieuwe documentaire: DIEGO MARADONA. Opgebouwd uit meer dan 500 uur nooit eerder vertoonde beelden, vertelt de film het verhaal van Diego Maradona, een van de bekendste voetballers ooit. Nederlandse release: 8 augustus 2019.

Closing night:
HORS NORMES (THE SPECIALS) is de nieuwe film van de makers van INTOUCHABLES Eric Toledano en Olivier Nakache, met hoofdrollen voor Vincent Cassel (BLACK SWAN, LA HAINE) en Reda Kateb (ZERO DARK THIRTY, UN PROPHÈTE). Bruno en Malik leiden jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Nederlandse release: najaar 2019.

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws