Cinéart koopt 7 nieuwe films tijdens Cannes 2022

31 mei 2022

-PERSBERICHT-

Amsterdam, 31 mei 2022

Benelux filmdistributeur Cinéart heeft op de filmmarkt tijdens het Cannes Filmfestival 2022 zeven nieuwe films aangekocht, zowel titels uit de officiële selectie als projecten die op de Marché du Film zijn gepresenteerd.

Drie van de nieuw aangekochte films van Cinéart waren het afgelopen Cannes Filmfestival opgenomen in de officiële selectie. Dit zijn LES AMANDIERS, de nieuwe film van actrice en regisseur Valeria Bruni Tedeschi uit de hoofdcompetitie (Charades); L’INNOCENT van Louis Garrel met Louis Garrel en Noémie Merlant geselecteerd Out of Competition (Wild Bunch); en RODEO van Lola Quivoron uit de sectie Un Certain Regard, winnaar van de Coup de Coeur-prijs (Les Films du Losange).

Daarnaast zijn de films LE SIXIEME ENFANT van Léopold Legrand (Pyramide International) en TOUT LE MONDE AIME JEANNE van Céline Devaux uit de sectie Semaine de la Critique (Elle Driver) aan de catalogus toegevoegd. Ook heeft Cinéart twee projecten aangekocht, die op dit moment in post-productie zitten: THE WHALE van Darren Aronofsky (A24) en ALLELUJAH van Richard Eyre (Pathé International).

Aanvulling
Deze aankopen zijn een aanvulling op de zes films waarmee Cinéart het Cannes filmfestival begon. In Competitie waren dat DECISION TO LEAVE van Park Chan-Wook (winnaar Beste Regie), HOLY SPIDER van Ali Abbasi (winnaar Beste Actrice), BOY FROM HEAVEN van Tarik Saleh (winnaar Beste Scenario) en TORI ET LOKITA van Jean-Pierre en Luc Dardenne (winnaar speciale prijs voor de 75e editie van het festival). Verder waren dat THE BLUE CAFTAN van Maryam Touzani in Un Certain Regard (winnaar Fipresci prijs) en MI PAIS IMAGINARIO van Patricio Guzmán in de sectie Special Screenings.

-EINDE PERSBERICHT-

Nicole Kidman & Antonio Banderas in nieuwe film van Halina Reijn

22 november 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! wint publieksprijs op Cinekid Filmfestival

2 november 2023 Lees verder

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief