Cinéart-films geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2022

22 april 2022

De 75ste editie van het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 17 tot en met 28 mei 2022 en de officiële selectie van deze editie is bekend gemaakt. Van Cinéart zijn er vier films geselecteerd in de hoofdcompetitie, die meedingen naar de Gouden Palm, een film in de sectie Un Certain Regard en een film in de sectie Special Screenings.

Vier Cinéart-films zijn geselecteerd in de hoofdcompetitie:

TORI ET LOKITA – Jean-Pierre & Luc Dardenne (België)
Na twee Gouden Palmen en verschillende prijzen wereldwijd keren Jean-Pierre & Luc Dardenne terug naar Cannes met TORI ET LOKITA. Met Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ukaj, Tijmen Govaerts, Charlotte De Bruyne, Nadège Ouedraogo en Marc Zinga. België, vandaag. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen.

HOLY SPIDER – Ali Abbasi (Iran)
HOLY SPIDER, een donkere thriller van Ali Abbasi (GRÄNS), volgt Saeed op zijn religieuze queeste om de heilige Iraanse stad Mashhad te zuiveren van immorele prostituees door ze te vermoorden. Maar wanneer zijn goddelijke missie nauwelijks publieke aandacht krijgt, wordt hij steeds wanhopiger. Met Zahra Amir Erahimi en Mehdi Bajestani.

DECISION TO LEAVE – Park Chan-Wook (Zuid-Korea)
DECISION TO LEAVE is de nieuwe film van Park Chan-Wook (OLDBOY, THE HANDMAIDEN) over een ijverige detective (Park Hye-Il), die een mogelijke moord onderzoekt. De weduwe van de vermoorde man is hoofdverdachte in de zaak, voor wij hij romantische gevoelens krijgt. Met Tang Wei en Go Kyung-Pyo.

BOY FROM HEAVEN – Tarik Saleh (Zweden)
BOY FROM HEAVEN van Tarik Saleh (THE NILE HILTON INCIDENT) is een politieke thriller die zich afspeelt op een religieuze Egyptische universiteit. Wanneer de grootimam op de eerste schooldag overlijdt, begint er een genadeloze invloedstrijd om zijn opvolger te vinden.

LE BLEU DU CAFTAN van Maryam Touzani (ADAM) is geselecteerd in de sectie Un Certain Regard. De nieuwe documentaire MI PAIS IMAGINARIO van Patricio Guzmán zal te zien zijn in het programma Special Screenings.

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024 Lees verder

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

27 mei 2024 Lees verder

Romana Vrede, Hans Kesting en Frank Sanders in film met Olivia Colman en John Lithgow

8 mei 2024 Lees verder

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws