Cinéart: acquisities EFM 2021

10 maart 2021

Cinéart heeft vorige week met succes nieuwe films aangekocht op de European Film Market 2021, die plaatsvond tijdens de Berlinale. Er zijn nieuw gepresenteerde projecten gekocht, maar ook hebben we de aankopen van een aantal eerder gestarte onderhandelingen bevestigd. Het gaat onder meer om PETITE MAMAN van Céline Sciamma, DECISION TO LEAVE van Park Chan-Wook, PRESQUE van Bernard Campan, DECEPTION van Arnaud Desplechin en PARIS, 13TH DISTRICT van Jacques Audiard.

PETITE MAMAN, geschreven en geregisseerd door Céline Sciamma (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU), was onderdeel van de officiële competitie op het filmfestival van Berlijn. De film gaat over de 8-jarige Nelly. Wanneer haar oma net is overleden en het ouderlijk huis van haar moeder leeggeruimd moet worden, ontdekt Nelly de omgeving waarin haar moeder is opgegroeid.

DECISION TO LEAVE is de nieuwe film van Park Chan-Wook (THE HANDMAIDEN), die zelf ook het scenario schreef. Wanneer Hae-Joon geconfronteerd wordt met de dood van een bergbeklimmer, moet hij onderzoeken hoe de man aan zijn tragische einde is gekomen. Heeft zijn weduwe er iets mee te maken?

In PRESQUE van Bernard Campan runt de norse Louis (Bernard Campan) een begrafenisonderneming en brengt de gehandicapte Igor (Alexandre Jollien) biologische groenten rond op zijn driewieler. Als het toeval de twee mannen bij elkaar brengt, ontstaat er een bijzondere vriendschap.

DECEPTION van Arnaud Desplechin (ROUBAIX, UNE LUMIÈRE) is een verfilming van het gelijknamige boek van Philip Roth’s met hoofdrollen voor Léa Seydoux (LA VIE D’ADÈLE) en Denis Podalydès (CACHÉ).

PARIS, 13TH DISTRICT (LES OLYMPIADES) van Jacques Audiard (UN PROPHÈTE, DE ROUILLE ET D'OS) is geïnspireerd op de graphic novels van Adrian Tomine en geschreven door Audiard in samenwerking met Céline Sciamma en Léa Mysius. Emilie, Camille en Nora (Noémie Merlant) zijn vrienden, soms geliefden en vaak zijn ze het allebei.

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief