Binnenkort in de bioscoop: Nr. 10, de nieuwste film van Alex van Warmerdam

16 augustus 2021

De nieuwste, en tiende speelfilm, van Alex van Warmerdam zal vanaf 30 september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Nr. 10 zal als slotfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht in première gaan en is vanaf dan tegelijkertijd te zien in bioscopen en filmtheaters door het hele land.

Nr. 10
Na BORGMAN en SCHNEIDER VS. BAX is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

De belangrijkste rollen worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Nr. 10 is geproduceerd door Graniet Film, CZAR Film (België) en BNNVARA. De film wordt ondersteund door de nationale filmfondsen van Nederland en België. De internationale sales is in handen van Nine Film.

Release
Cinéart zal de film op 30 september 2021 uitbrengen in Nederland; de releasedata voor België en Luxemburg zijn nog niet bekend.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief