AUS DEM NICHTS wint Golden Globe en is openingsfilm van Movies that Matter Festival

10 januari 2018

Het Movies that Matter Festival opent op vrijdag 23 maart met AUS DEM NICHTS van de Duitse regisseur Fatih Akin (GEGEN DIE WAND). Akin won voor deze spannende thriller afgelopen weekend de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Movies that Matter vertoont de film in het competitieprogramma Camera Justitia. In AUS DEM NICHTS gaat een vrouw (Diane Kruger) op zoek naar gerechtigheid nadat haar Koerdische man en zoontje zijn omgekomen bij een aanslag.

Van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart presenteert het festival in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui zo’n zeventig speelfilms en documentaires over mensenrechten, vrede en vrijheid in combinatie met een uitgebreid verdiepingsprogramma, exposities en live muziek.

AUS DEM NICHTS is de nieuwe film van Fatih Akin (GEGEN DIE WAND, AUF DER ANDEREN SEITE) met in de hoofdrol Diane Kruger (INGLORIOUS BASTERDS). Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes. De film vertelt het verhaal van Katja, wiens leven op dramatische wijze verandert wanneer haar man Nuri en zoontje Rocco omkomen bij een bomaanslag. Voor Katja begint behalve een periode van rouw, de zoektocht naar rechtvaardigheid. Akin baseerde dit spannende verhaal over familie, recht en wraak op de rechts-extremistische moorden die in 2013 in Duitsland plaatsvonden. AUS DEM NICHTS is vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

Acht Cinéart films geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto 2018

9 augustus 2018 Lees verder

Drie Cinéart films geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië 2018

7 augustus 2018 Lees verder

Vier Cinéart films in de prijzen op het Cannes Filmfestival 2018

20 mei 2018 Lees verder

Zes films van Cinéart in de Officiële Competitie van het Cannes Filmfestival 2018

12 april 2018 Lees verder

Lancering nieuw digitaal arthouse platform: CineMember

6 april 2018 Lees verder