Alex van Warmerdam start opnames nieuwe film NR.10

5 december 2019

Onder de titel NR. 10 zijn de opnames van de tiende speelfilm van Alex van Warmerdam gestart. De hoofdrol wordt vertolkt door de Vlaamse acteur Tom Dewispelaere (BORGMAN, SCHNEIDER VS. BAX). Andere rollen zijn onder andere voor Pierre Bokma (’T SCHAEP MET DE 5 POOTEN, TONIO), Hans Kesting (WIPLALA, NIEMAND IN DE STAD), Anniek Pheifer (AANMODDERFAKKER, HET LEVEN IS VURRUKKULLUK) en Jan Bijvoet (BORGMAN, EL ABRAZO DE LA SERPIENTE). Voor de jonge Frieda Barnhard die de rol van dochter Lizzy speelt is het haar speelfilmdebuut. Van Warmerdam blijft trouw aan zijn artistieke team; camera Tom Erisman, production designer Geert Paredis en editor Job ter Burg.

Over de film
Een theatergezelschap werkt toe naar de première. Günter, een acteur, is als kind door een jager gevonden in een Duits bos. Over zijn verleden heeft hij zich nooit iets afgevraagd. Tot hij wordt aangesproken door een zekere Breslauer en hij begint te dromen over zijn moeder. Heimelijk bewerkstelligen de man en zijn kompanen de teloorgang van Günter. Pas dan wordt hij op de hoogte gebracht van zijn ware afkomst. Een afkomst die hij niet had kunnen bevroeden…

Crowdfunding
Met een budget van 4,2 miljoen euro is Nr. 10 de duurste productie van Alex van Warmerdam tot nu toe. Veel van zijn eerdere werk speelde zich af op één locatie. Zijn nieuwe film wordt opgenomen op tientallen locaties en in studio’s in Nederland en België. Om het laatste gat in de begroting van circa 200.000 euro te dichten start producent Graniet Film, net als bij Borgman, een speciale actie om steun te zoeken bij het publiek. Degene die de film ondersteunt met een bijdrage van 1000 euro, ontvangt een zogeheten piëzografie van de hand van Alex van Warmerdam gesigneerd, genummerd en ingelijst. Bovendien, zal nog voor de landelijke première, het gezelschap van donateurs worden uitgenodigd voor een exclusieve vertoning in aanwezigheid van de belangrijkste makers. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot Graniet Film via info@granietfilm.nl.

Nr. 10 wordt geproduceerd door Graniet Film en CZAR Film (België). De film wordt ondersteund door de nationale filmfondsen van Nederland en België. Cinéart zal de film naar verwachting in het voorjaar van 2021 uitbrengen. De internationale sales is in handen van Nine Film.

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! is openingsfilm van Cinekid Festival 2023

11 juli 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief