Aankopen Cinéart – Venetië en Toronto 2019

12 september 2019

Cinéart kan vijf nieuwe films toevoegen aan haar catalogus. Na Cannes, Venetië en Toronto zijn de aankopen van IL TRADITORE van Marco Bellocchio, EMA van Pablo Larraín, LA LLORONA van Jayro Bustamante, SEULES LES BETES van Dominik Moll en BABYTEETH van Shannon Murphy bevestigd. De verwachte releasedata zijn in 2020.

IL TRADITORE van Marco Bellocchio is het waargebeurde verhaal van Siciliaanse maffiabaas Tommaso Buscetta. Wanneer begin jaren ’80 de maffiaoorlog uitbreekt, vlucht Buscetta naar Brazilië terwijl zijn broers en zonen achterblijven en een voor een worden omgelegd. Uit angst om ook te worden vermoord, besluit hij een deal te maken en breekt als eerste de omertá. De film was een groot succes in Italië met meer dan 700k bezoekers en won de prijs voor Beste Film tijdens de Italiaanse Golden Globes.

EMA, de nieuwe film van Pablo Larraín, is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een jonge danseres. Ema danst in het experimentele gezelschap van haar man, choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Het huwelijk van het stel wordt hevig op de proef gesteld, wanneer Ema vastberaden is hun zoon terug te krijgen nadat ze de adoptie hebben teruggedraaid. Schuld, liefde en hoop komen samen in dit visuele spektakel, dat nog lang bijblijft.

LA LLORONA van Jayro Bustamante opent in Guatamala waar we Alma en haar kinderen vermoord zien worden. Decennia later moet voormalig generaal Enrique terecht staan voor het overzien van de genocide. Nadat de zaak nietig is verklaard, wordt Enrique gekweld door de verloren ziel van La Llorona. Na IXCANUL en TEMBLORES is LA LLORONA de derde en laatste film van een trilogie. Bustamante won de prijs voor Beste Film in de sectie Venice Days tijdens het afgelopen filmfestival van Venetië.

In SEULES LES BETES van Dominik Moll verdwijnt een vrouw van de aardbodem. Na een zware sneeuwstorm wordt haar auto teruggevonden, maar dat is de enige aanwijzing die er is. Terwijl de autoriteiten het mysterie moeten oplossen, zijn er vijf mensen die iets met de verdwijning te maken hebben. Ieder hebben ze hun eigen geheim.

BABYTEETH is een eigenzinnige coming-of-age en de eerste lange speelfilm van Shannon Murphy. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt waar wanneer hun dochter Milla ernstig ziek wordt en ook nog eens thuiskomt met de rebelse Moses. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor liefde?

Vacature: Marketingmedewerker Partnerships & Content

12 maart 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief