9 Cinéart-films geselecteerd voor Cannes

3 juni 2021

In een persconferentie heeft festivaldirecteur Thierry Frémaux de eerste selectie bekend gemaakt voor het Cannes filmfestival 2021. Van Cinéart zullen er dit jaar negen films op het festival te zien zijn, waarvan er vijf geselecteerd zijn voor de hoofdcompetitie. Het festival laat weten binnenkort meer films bekend te maken, waaronder de selectie voor La Quinzaine des Réalisateurs.

Hoofdcompetitie
A HERO is de nieuwe film van Asghar Farhadi (A SEPARATION), waarvoor de tweevoudig Oscarwinnaar terugkeerde naar Iran voor de opnames. Rahim zit vanwege schulden in de gevangenis. Tijdens een kort verlof probeert hij zijn schuldeisers ervan te overtuigen een deel van de schuld kwijt te schelden, maar dat loopt anders dan gepland.

TRE PIANI van Nanni Moretti (MIA MADRE) vertelt het verhaal van drie families, die in drie appartementen in hetzelfde gebouw in Rome wonen. De Italiaanse regisseur baseerde zijn film op het boek ‘Three Floors Up’ van Eshkol Nevo en speelt zelf een van de hoofdrollen.

In LES OLYMPIADES van Jacques Audiard (DE ROUILLE ET D'OS) zijn Émilie (Lucie Zhang) en Camille (Makita Samba) goede vrienden, maar soms ook geliefden. Maar wanneer Camille verliefd wordt op Nora (Noémie Merlant), zet dat zijn vriendschap met Émilie op scherp.

LES INTRANQUILLES van de Belgische regisseur Joachim Lafosse (AFTER LOVE) gaat over Leïla (Leïla Behkti), Damien (Damien Bonnard) en hun zoontje. Hun gezinsleven wordt op de proef gesteld door de mentale problemen van Damien. Lukt het Leïla om haar man los te zien van zijn bipolaire stoornis?

THE WORST PERSON IN THE WORLD is de nieuwste film van Joachim Trier (OSLO, AUGUST 31ST) en toont vier jaar uit het leven van Julie. Nu ze dertig wordt, wil ze meer uit het leven halen en eindigt haar volwassen relatie met Aksel om zich in een nieuw avontuur te storten met de jongere Eivind. Met Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve en Herbert Nordrum.

Ook geselecteerd
LA CIVIL is de eerste speelfilm van de Roemeense Teodora Ana Mihai en is geselecteerd in de sectie Un Certain Regard. De film gaat over Cielo (Arcelia Ramírez), een moeder wiens tienerdochter is ontvoerd in Noord Mexico. Wanneer de autoriteiten de zaak niet weten op te lossen, neemt Cielo het heft in eigen handen.

In de nieuwe sectie Cannes Premières zijn geselecteerd TROMPERIE van Arnaud Desplechin, een Frans drama met een hoofdrol voor Léa Seydoux (LA VIE D’ADÈLE), en MOTHERING SUNDAY van Eva Husson met onder meer Olivia Colman (THE FAVOURITE), Colin Firth (SUPERNOVA) en Josh O'Connor (GOD’S OWN COUNTRY).

Out of Competition zal Valérie Lemercier’s THE VOICE OF LOVE (ALINE) vertoond worden, een speelfilm vrij geïnspireerd op het leven van Céline Dion. Lemercier regisseert en speelt zelf de hoofdrol in haar ode aan het leven van de Canadese superster.

Releases in Nederland
Cinéart zal TRE PIANI en THE VOICE OF LOVE aankomend najaar in de Nederlandse bioscopen uitbrengen. Voor de overige films is nog geen releasedatum bekend. 

Cinéart lanceert Directors’ Collection

29 april 2021 Lees verder

Curzon reveals first recipients of £1.2m development fund

22 maart 2021 Lees verder

QUO VADIS, AIDA? genomineerd voor Oscar voor Beste Buitenlandse film

15 maart 2021 Lees verder

Cinéart: acquisities EFM 2021

10 maart 2021 Lees verder

QUO VADIS, AIDA? wint de IFFR publieksprijs 2021

8 februari 2021 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief