100.000 bioscoopbezoekers voor I, DANIEL BLAKE

7 februari 2017

I, DANIEL BLAKE, de Gouden Palm winnaar van Britse regisseur Ken Loach (JIMMY’S HALL, THE WIND THAT SHAKES THE BARLEY), is door meer dan 100.000 bezoekers in de bioscoop gezien. De film is daarmee de best bezochte Ken Loach film in Nederland ooit. Het meesterwerk draait sinds 24 november in de bioscopen en is nog volop te zien in het hele land.

I, DANIEL BLAKE gaat over de 59-jarige Daniel Blake die zijn brood verdient als timmerman. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, DANIEL BLAKE een oprechte en emotionele film.

Zoals we gewend zijn van Loach neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in het hedendaagse Engeland. Loach heeft in zijn 52-jarige filmcarrière al meer dan dertig films gemaakt en won meerdere malen een prijs voor zijn gehele oeuvre, waaronder de Lifetime Achievement Award op de Europese Film Awards (2009), de Robert Bresson-Prijs in Venetië (2012) en de Honorary Gouden Beer in Berlijn (2014).

I, DANIEL BLAKE heeft zowel in Nederland als in het buitenland vele publieksprijzen gewonnen en wordt bestempeld als ‘geweldig’ en ‘onmisbaar’. De film is momenteel in 26 bioscopen door heel Nederland te zien en verschijnt 3 maart 2017 op DVD en Video on Demand.

MUBI en Cinéart kondigen samenwerking aan rond de Benelux release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

JIPPIE NO MORE! is openingsfilm van Cinekid Festival 2023

11 juli 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief