Eyes Wide Open

Eyes Wide Open

Aaron is een gerespecteerd lid van de ultra-orthodoxe gemeenschap in Jeruzalem en leidt een rustig leven. Hij is gehuwd met Rivka , heeft vier kinderen en is een toegewijde vader. Tot de dag dat hij het pad kuist van Ezri, een 22-jarige student. Bewogen door Ezri’s charme, neemt hij geleidelijk aan afstand van zijn familie en het leven van de gemeenschap. Al snel steken schuldgevoelens de kop op en begint zijn omgeving hem onder druk te zetten. Aaron moet een keuze maken…

Filminfo

 • Regie: Haim Tabakman
 • Cast: Zohar Strauss, Ran Danker, Tinkerbell, Tzahi Grad
 • Genre: Drama
 • Lengte: 97 minuten
 • Land: Israël
 • Jaar: 2009
 • Releasedatum bioscoop: 04-03-2010
 • Releasedatum DVD: 01-12-2010
 • Releasedatum VOD: 01-12-2010
Eyes Wide Open

Bekijk
trailer

Regie Haim Tabakman

Haim Tabakman

De pers over Eyes Wide Open

  “Goed uitgewerkt verhaal [...] De film laat de dubbele moraal van religieuze overtuiging mooi zien [...] Het slot spreekt boekdelen”

  - Filmtotaal

  “Verveelt geen seconde [...] Een zorgvuldig, sober portret van een man die voor het eerst in zijn leven zelf keuzes durft te maken [...] Knap hoe Tabakman een innerlijke strijd zonder kunstgrepen invoelbaar maakt.”

  - de Volkskrant

  “De strijd tussen lichaam en geest maakt ‘Eyes Wide Open’ tot een wonderlijke mix van religieus traktaat en romantisch drama."

  - NRC

  “Regisseur Haim Tabakman bouwt het drama in zijn debuut ‘Eyes Wide Open’ fraai op [...] Uitstekend geacteerd”

  - Het Parool

  “Onvermijdelijk liefdesverhaal [...] De acteurs slepen de kijker mee in hun persoonlijke drama”

  - De Telegraaf

  “Zorgvuldig neergezet [...] Het uitgebeelde Joodse gezinsleven is een wereld die voor het merendeel van het Westerse publiek volledig nieuw zal zijn [...] Niet voorgekauwd, maar geeft het publiek zelf de keus beslissingen te nemen en een oordeel te vellen”

  - Movie2Movie

  “Brokeback Mountain in Jeruzalem [...] Prachtig klassiek verhaal over een onmogelijke liefde [...] De scherpe verwensingen snijden door de ziel”

  - Trouw

  “Een bescheiden maar rake verbeelding van de ingrijpende gevolgen van een ongewild maar hevig verlangen [...] Hert hart van de film ligt bij de morele onrust van de hoofdpersoon”

  - De Filmkrant

  “IJzersterk in zijn eenvoud [...] De twee hoofdrolspelers en de gesloten geloofsgemeenschap zijn zeer overtuigend neergezet”

  - Winq

Awards & nominaties

 • 2009

  Nominatie Gouden Camera en Un Certain Regard - Cannes Filmfestival

Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws