Desert Flower

Desert Flower

DESERT FLOWER vertelt het waargebeurde verhaal van een arm nomadenmeisjes uit Somalië dat een wereldberoemd model wordt. Een heroïsche verhaal van een sterke vrouw die op een bijzondere wijze de strijd aangaat tegen vrouwenbesnijdenis.

Waris Dirie, geboren als woestijnnomade in Somalië, vlucht op haar twaalfde als ze hoort dat haar vader haar wil uithuwelijken. Na een barre tocht door de woestijn komt ze terecht in Londen. Uit angst terug te moeten keren naar Somalië gaat ze haar eigen weg. Ze leert lezen en schrijven, woont illegaal en werkt als schoonmaakster bij een fastfoodketen.

Dan wordt ze ontdekt als model en gaat een internationale carrière tegemoet. Maar op het hoogte punt van haar carrière, besluit ze tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis uit haar leven: de meisjesbesnijdenis die ze heeft moeten doorstaan toen ze vijf jaar was. Waris Dirie beëindigt haar modellenleven en zet zich volledig in voor de strijd tegen vrouwenbesnijdenis en het taboe dat hierop geldt. Door Kofi Annan wordt ze aangesteld tot speciaal VN ambassadeur om dit fenomeen en de strijd ertegen wereldwijd bekend te maken.

Naar het boek Mijn Woestijn van Waris Dirie en Cathleen Miller– Uitgeverij Arena

Filminfo

 • Regie: Sherry Hormann
 • Cast: Meera Syal, Soraya Omar-Scego, Anna Hilgedieck, Eckart Friz, Liya Kebede, Anthony Mackie
 • Genre: Drama
 • Lengte: 124 minuten
 • Land: Engeland, Duitsland, Frankrijk
 • Jaar: 2009
 • Releasedatum bioscoop: 08-04-2010
 • Releasedatum DVD: 09-06-2010
 • Releasedatum VOD: 09-06-2010
Desert Flower

Bekijk
trailer

Regie Sherry Hormann

Sherry Hormann

De pers over Desert Flower

  “De film is erg geestig [...] De boodschap wordt er door de film goed ingeramd met een gruwelijke en bloederige scène die je nooit meer vergeet”

  - De Telegraaf

  “De verfilming vanWaris Diries gelijknamige autobiografie heeft in de Ethiopische Liya Kebede een stralende hoofdrolspeelster gevonden”

  - Het Parool

  “Liya Kebede als Waris Dirie is niet alleen beeldschoon maar weet ook voelbaar te maken hoe zwaar het is om als ongewenste vreemdeling je weg te vinden in de westerse wereld”

  - Preview

  “De film toont op realistische wijze, met humor en begeleid door mooie muziek, de confrontatie van twee culturen.”

  - B2 Ministerie van Buitenlandse zaken

  “Visueel valt er veel te genieten [...] 'Desert Flower': Assepoester op een politieke missie. Alleen daarom al de moeite waard.”

  - Movie2Movie

  “Indringender dan het boek [...] Het contrast tussen Dirie’s afkomst en het leven als topmodel komt in de bioscoop veel beter tot zijn recht [...] Aanstekelijk spel van Liya Kebede en Sally Hawkins”

  - Boek

  “Indrukwekkende film! [...] Het verhaal is boeiend, confronterend, ontroerend, grappig en verveelt geen moment [...] Het personage Waris is er één om verliefd op te worden. Wat een krachtige, sterke vrouw met niet alleen een in en in goed hart, maar ook nog eens een prachtig uiterlijk. Echt een gevalletje van: net zo mooi van buiten als van binnen. De actrice die de rol van Waris speelt, Liya Kebede, is oogverblindend mooi en spat van het scherm af! [...] Kortom: Desert Flower is een bijzondere veelzijdige film en dus een echte aanrader ”

  - Ze.nl

  “Ingrijpende film [...] Na het zien van deze ingrijpende film ben je een levenservaring rijker”

  - Spits

  “Liya Kebede lijkt in de film bijna eng op de echte Waris”

  - Glamour

Awards & nominaties

 • 2009

  Winnaar Beste Europese Film - San Sebastián International Film Festival

 • 2010

  Nominatie Beste Film - German Film Awards

Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws