Frequently Asked Questions

Wat is Directors’ Collection?
Ontdek de wereld van toonaangevende filmmakers. Directors’ Collection is de plek waar auteursregisseurs in de spotlight gezet worden. Laat je inspireren door uitgebreide biografieën, interviews, masterclasses, soundtracks en podcasts, en kijk direct geselecteerde films van deze meesters uit de Cinéart catalogus.

Hoe werkt Directors’ Collection?
Via de website van Cinéart kan Directors’ Collection bezocht worden.
Cinéart heeft een samenwerking met de online player Eyelet, die faciliteert dat films kunnen worden bekeken via de website. Om de films te kunnen bekijken is het nodig om een account aan te maken bij Eyelet. Dit doe je door op een film naar keuze te klikken en te kiezen voor de optie ‘huur’ of ‘koop’. Hierdoor kom je automatisch op een pagina waar je je account aan kunt maken. Als je dit hebt gedaan, krijg je een verificatie e-mail. Zodra je die hebt bevestigd, word je weer teruggeleid naar Directors’ Collection en kun je de gewenste film bekijken.
Voor een vast bedrag per film kun je ervoor kiezen om een film te huren of te kopen. Wanneer je een film huurt, kun je deze 48 uur na betaling bekijken. Wanneer je een film koopt, is deze altijd via je inlog van Eyelet ter te kijken.

Via welke apparaten kan ik films op Directors’ Collection bekijken?
Directors’ Collection is exclusief toegankelijk via de website van Cinéart. Deze website kan bezocht worden via iedere internetbrowser, vanaf je computer, smartphone of tablet. Wanneer je een film wilt bekijken op je televisie, kan de film via een Chromecast of AppleTV naar je televisie gestreamd worden. Een andere mogelijkheid is om je computer aan te sluiten aan je televisie via een HDMI kabel.

Wat kost een film en hoe betaal ik?
De prijzen van de films zijn afhankelijk van hoe nieuw of oud de film is, en variëren daarnaast voor huur of koop. Voor huren betaal je €2,99 tot €4,99 per film, voor kopen betaal je €6,99 tot €9,99 per film.
De film kan betaald worden met je Credit Card. De optie om met iDeal te betalen wordt binnenkort beschikbaar.

Ik heb een promotiecode. Waar voer ik die in?
Wanneer je de gewenste film wilt gaan betalen, staat er onder de velden waar betalingsgegevens ingevuld kunnen worden een optie ‘I have a promo code’. Wanneer je hierop klikt kun je de code invullen.

Hoelang kan ik mijn film kijken?
Een huurfilm is 48 uur te bekijken na aankoop. Een gekochte film kan altijd teruggekeken worden.

Waar is Directors’ Collection te bekijken?
Directors’ Collection is alleen beschikbaar in Nederland en België.

Moet ik lid zijn om films te kopen?
Je hoeft geen betaald lid te zijn van Directors’ Collection om films te bekijken, je betaalt hier per film. Wel is registratie bij Eyelet nodig om de films te kunnen huren of kopen.

Mijn film start niet / hapert / buffert. Wat moet ik doen?
Is je internetverbinding bekabeld via je eigen netwerk? Dit kan helpen, voor zowel computer als televisie. Wi-Fi is soms niet sterk genoeg. Je kunt de snelheid van je internetconnectie via een speedtest controleren.
Het kan soms helpen om overige programma’s af te sluiten, wanneer er veel actief zijn op je device.
Een andere mogelijkheid is om de resolutie van de beeldkwaliteit iets te verlagen, middels de instellingen rechts onderin het afspeelscherm.

In welke kwaliteit kan ik de films bekijken?
Dit hangt af van hoe oud of nieuw de film is. De meeste van onze films zijn in HD (High Definition) te bekijken, maar sommige oudere films zijn alleen in SD (Standard Definition) te bekijken.

Kan ik de film ook downloaden en later bekijken?
Wanneer je de film koopt is dit mogelijk. Bij huur moet de film binnen 48 uur bekeken worden via een internetverbinding.
Een download-to-go optie, waarbij de film gedownload kan worden op het apparaat en meegenomen kan worden, is niet beschikbaar.

Hoe zet ik ondertitels aan of uit?
Via een knop rechts onderin het afspeelscherm kunnen de gewenste ondertitels aan- of uitgezet worden.

Hoe blijf ik op de hoogte van updates op Directors’ Collection?
Leuk dat je op de hoogte wilt blijven! Via de Cinéart nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat nieuw is, ook op Directors’ Collection. Schrijf je hier in.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat moet ik doen?
Wanneer je er met deze vragen niet uit komt, kun je contact opnemen met Cinéart via info@cineart.nl. Wij doen ons best je zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief