Naomi Kawase

Films van Naomi Kawase

Radiance

2017

Radiance

Na het succes van AN, komt de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase met haar nieuwe speelfilm RADIANCE. Ook deze film was net als haar eerdere films (STILL THE WATER, HAZENU, THE MOURNING FOREST en SHARA) geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Cannes Filmfestival en won daar de Oecumenische Juryprijs.

An

2015

An

AN (A Sweet Taste of Life) is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (THE MOURNING FOREST, SUZAKU, STILL THE WATER), gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa. Sentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt - Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept, komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Still the Water

2014

Still the Water

STILL THE WATER van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase draaide in competitie op het Filmfestival van Cannes 2014. Een film over liefde, verlies en volwassen worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief