Laurent Cantet

Films van Laurent Cantet

L'Atelier

2017

L'Atelier

L’ATELIER is een confronterend portret over een jongen die houvast zoekt in de moderne wereld. Van de maker van Gouden Palm Winnaar ENTRE LES MURS. De film werd geselecteerd voor Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes.

Retour à Ithaque

2014

Retour à Ithaque

Vijf vrienden in Cuba verzamelen zich op een terras met uitzicht over Havana. Ze genieten van de zonsondergang en vieren de terugkeer van hun oude vriend Amadeo die na 16 jaar ballingschap is teruggekeerd. Ze kijken terug op hun leven, ervaringen en niet uitgekomen dromen in deze delicate en karakteristieke film van veelgeprezen Franse regisseur Laurent Cantet (o.a. Gouden Palm winnaar ENTRE LES MURS).

Foxfire

2012

Foxfire

1955. Een Amerikaans arbeidersdorp. Vijf tienermeiden sluiten een verbond voor het leven: ze stellen hun eigen regels op en worden zo ‘The Foxfire Gang’. Maar deze vrijheid wordt duur betaald.

Entre Les Murs

2008

Entre Les Murs

François maakt zich klaar voor een nieuw jaar op een middelbare school in een moeilijke wijk. Culturen en denkwijzen botsen vaak met elkaar in het klaslokaal, die een afspiegeling is van de hedendaagse Franse maatschappij. Hoe vermakelijk en inspirerend de leerlingen ook kunnen zijn, hun moeilijke gedrag kan elk enthousiasme van een onderbetaalde leraar dempen. François staat erop een omgeving te creëren waar respect en aandacht de boventoon voeren. Hij verbaast zijn leerlingen met zijn openheid en oprechtheid, maar ze kunnen het niet nalaten zijn democratische methodes en zijn ethiek stevig op de proef te stellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief