Wereldpremière MONK in EYE Amsterdam

22 maart 2017

Op maandag 3 april 2017 zal de Nederlandse speelfilm MONK haar wereldpremière beleven in EYE in aanwezigheid van de cast en crew. MONK is het speelfilmdebuut van regisseur Ties Schenk (ZWARTE TULP, HOE OVERLEEF IK?, DOCKLANDS) naar een scenario van Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho. De hoofdrollen worden vertolkt door Teun Stokkel (KIDNEP, KNIELEN OP EEN BED VIOLEN), Olivia Lonsdale (PRINS, DRANK & DRUGS, GEEN KONINGEN IN ONS BLOED), Sam Louwyck (BELGICA, RUNDSKOP) en Marina Gatell (LITTLE ASHES).

MONK
MONK is een warme, tragikomische film over een eigenzinnig gezin en sterke familiebanden.

Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit. Als het gezin onverwacht moet afreizen naar Spanje om afscheid te nemen van de zieke broer van Maria, zet dit de onderlinge relaties op scherp.

Viking Film
MONK is geproduceerd door Viking Film van Marleen Slot (o.a. OSCURO ANIMAL NEON BULL, ZURICH, NIEUWE TIETEN). Viking Film maakt internationaal georiënteerde, kwalitatieve films voor een Nederlands en internationaal publiek. Marleen Slot over de film: “MONK is een bijzondere, eigenzinnige en internationale film geworden. De film heeft door de toon, de bijzondere beeldtaal en personages, de deels Franse en Spaanse setting en de universele thema’s die aan bod komen, de potentie om een breed publiek aan te spreken."

MONK is een co-productie met het onafhankelijke productiehuis A PRIVATE VIEW gevestigd in België. Zij produceren originele speelfilms met een sterk verhaal gericht aan een groot publiek.
De film is mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Filmfonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Nederlandse Production Incentive, Casa Kafka en de Belgische Taxshelter, Eurimages en Creative Europe.

MONK draait vanaf 6 april in de Nederlandse filmtheaters.

Wereldpremière LOVING VINCENT op Annecy International Film Festival

13 juni 2017 Lees verder

Prijzenfestival in Cannes: Grand Prix voor 120BPM en Beste Actrice voor Diane Kruger in AUS DEM NICHTS

29 mei 2017 Lees verder

CAPTAIN FANTASTIC en MIJN NAAM IS COURGETTE film van de week op iTunes

22 mei 2017 Lees verder

Acht Cinéart films geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2017

21 april 2017 Lees verder

THE FURY OF A PATIENT MAN (TARDE PARA LA IRA) openingsfilm van het Amsterdam Spanish Film Festival 2017

16 maart 2017 Lees verder