Vijf Cinéart films geselecteerd voor Filmfestival van Venetië 2017

28 juli 2017

De officiële selectie voor het 74e Filmfestival van Venetië is bekendgemaakt. Onderstaande films zijn geselecteerd voor de ‘Officiële Competitie’ en daarmee genomineerd voor de Gouden Leeuw:

MEKTOUB, MY LOVE is de nieuwe film van Abdellatif Kechiche (LA VIE D'ADÈLE), gebaseerd op de roman “La blessure, la vraie” van Antoine Bégaudeau. De film volgt een scenarioschrijver genaamd Amin wiens persoonlijke en professionele leven door elkaar gaan lopen wanneer hij een bezoek brengt aan zijn geboortestad aan de Middellandse zee. Release: t.b.a.

EX LIBRIS – THE NEW YORK PUBLIC LIBRARY is de nieuwe documentaire van Frederick Wiseman (NATIONAL GALLERY) waarin hij onderzoekt hoe de openbare bibliotheek in New York haar conventionele activiteiten behoudt en zich tegelijkertijd aanpast aan de digitale revolutie.
Het Filmfestival van Venetië bekroonde Wiseman in 2014 met de Lifetime Achievement Award. Release: t.b.a.

THE THIRD MURDER is de nieuwe film van internationaal gerenommeerde Japanse regisseur Kore-eda Hirokazu (LIKE FATHER, LIKE SON). Deze thriller vertelt het aangrijpende verhaal van een advocaat die probeert de waarheid te achterhalen terwijl hij gaandeweg zijn vertrouwen in het recht verliest. Release: t.b.a.

In L’INSULTE leidt een onbenullig incident van een burenruzie tot een langdurig grote rechtszaak tussen een Libanese Christen en een Palestijnse kroegbaas. Een film van Libanese filmmaker Ziad Doueiri, die vele prijzen won met zijn debuutfilm WEST BEYROUTH. Release: t.b.a.

LA VILLA is een mediterraans familiedrama over twee broers en een zus die samenkomen wanneer hun vader ernstig ziek is. Ze besluiten samen te blijven in het dorpje aan zee. De film is geregisseerd door Robert Guédiguian die eerder onder andere LES NEIGES DU KILIMANDJARO maakte. Release: t.b.a.

Daarnaast is 120 BPM van Robin Campillo genomineerd voor de LUX FILM PRIZE, die dit jaar voor de 11e keer wordt uitgereikt. De LUX FILM PRIZE is een initiatief van het Europese Parlement. Release: 28 september 2017.

Het Filmfestival van Venetië zal dit jaar plaatsvinden van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 9 september.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief