Cinéart films genomineerd voor Golden Globe 2017

15 december 2016

Het award seizoen is in volle gang en de nominaties voor de Golden Globes 2017 zijn bekend gemaakt. Meerdere Cineart films hebben dit jaar een nominatie ontvangen. De Golden Globes worden gezien als de graadmeter voor de Oscars.

Allereerst is acteur Viggo Mortensen genomineerd voor zijn rol in in CAPTAIN FANTASTIC in de categorie Best Performance By An Actor In A Motion Picture – Drama. In de film speelt Mortensen een vader met een vrij onorthodoxe opvoedstijl. Dit is de derde Golden Globe nominatie voor Mortensen, eerder ontving hij nominaties voor zijn werk in A DANGEROUS METHOD en EASTERN PROMISES. CAPTAIN FANTASTIC is in Nederland in september in de bioscopen verschenen en draait nog volop.

Verder is de animatiefilm MIJN NAAM IS COURGETTE (MA VIE DE COURGETTE) genomineerd in de categorie Best Motion Picture – Animated. De film was eerder te zien tijdens het filmfestival van Cannes, Cinekid, Toronto International Film Festival en blijkt een echte festival lieveling. Meest recent won de film tijdens de European Film Awards de prijs voor Beste Europese Animatie Film.

Tot slot is Asghar Farhadi’s THE SALESMAN genomineerd in de categorie Best Motion Picture – Foreign Language. De films van Farhadi zijn favoriet bij de Golden Globes; zijn film A SEPARATION won in 2012 in dezelfde categorie. THE SALESMAN is nu in de Nederlandse filmtheaters te zien.

De Golden Globe Awards zullen plaatvinden op 8 januari 2017 en worden gepresenteerd door de bekende Amerikaanse presentator en komiek Jimmy Fallon. Het belooft een mooie, spannende avond te worden.

Zeven films van Cinéart bekend voor Cannes 2024

16 april 2024 Lees verder

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief